تخصیص بودجه ۹۸ قالیبافان موجب ریزش ۱۵۰ هزار نفری بافندگان فرش دستباف می‌شود

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های فرش دستباف، با اعلام رقم بودجه قالیبافان در سال ۹۸ از ریزش ۱۵۰ هزار نفری بافندگان فرش دستباف در سالهای اخیر خبر داد.

تخصیص بودجه 98 قالیبافان موجب ریزش ۱۵۰ هزار نفری بافندگان فرش دستباف می‌شود

به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایسنا ، عبداله بهرامی اظهار کرد: در بحث بودجه، دولت برای بیمه قالیبافان و بافندگان فرش درسال آینده مبلغ ۸۹۰ میلیارد تومان در نظر گرفته است که این رقم می‌توند فقط افرادی که از مزایای بیمه برخوردارند، پوشش دهد.

به گفته وی در حال حاضر ۳۵۰ هزار قالیباف تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند و اعتبار ۸۹۰ میلیارد تومانی پیش‌بینی شده در واقع سهم دولت بابت پرداخت بیمه اجتماعی قالیبافان و بافندگان و شاغلان صنایع دستی شناسنامه دار است.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های فرش دستباف تصریح کرد: این که از مبلغ پیشنهادی دولت در بودجه چه میزان در کمیسیون تلفیق مجلس تصویب شود و مهمتر از آن چه مقدار در سال ۹۸ اختصاص یابد، مهم است چون یکی از مشکلاتی که در طول سالهای گذشته داشتیم این بود که ردیف اعتباری در بودجه‌های سنواتی می‌آمد و تصویب می‌شد ولی هنگام پرداخت سهم دولت به تامین اجتماعی، به مشکل برمی‌خوردیم.

بهرامی عدم تخصیص مبالغ مصوب شده در بودجه را به زیان بافندگان فرش دانست و گفت: متاسفانه به دلیل عدم تامین اعتبار و عدم تخصیص منابع مشکلات زیادی برای قالیبافان به وجود آمده است به نحوی که طی سالهای گذشته با ریزش بیش از ۱۵۰ هزار قالیباف و بافنده فرش روبه رو بودیم.

وی درعین حال با بیان این که اعتبار پیش‌بینی شده تنها قالیبافان بیمه شده را پوشش می‌دهد، اظهار کرد: اگر چه مبلغ پیش‌بینی شده در بودجه رقم خوبی برای بیمه قالیبافان است ولی از آن طرف ۶۵۰ هزار نفر بافنده‌ای که همچنان چشم انتظار پوشش بیمه هستند را در برنمی‌گیرد. از سال ۱۳۸۸ تاکنون وعده کردیم که این تعداد بافنده را بیمه می‌کنیم ولی علیرغم آن که قانون مصوب کرده کل قالیبافان، ‌بافندگان و شاغلین حرف صنایع دستی تحت پوشش بیمه باشند هنوز این امر محقق نشده است و بافندگان بسیاری عمرشان رو به بازنشستگی می‌رود در حالی که از امنیت شغلی و اجتماعی و حداقل امکانات برخوردار نیستند.

در لایحه بودجه سال ۱۳۹۸، دولت بودجه مربوط به کمک وزارت کار به شکل‌گیری و توانمندسازی تعاونی‌ها را ۱۰ میلیارد تومان پیش‌بینی کرده است. بر اساس آیین‌نامه اجرایی قانون بیمه‌های اجتماعی قالیبافان، بافندگان فرش و شاغلان صنایع دستی شناسه‌دار مصوب سال ۱۳۸۸، همه بافندگان کشور می‌توانند با دریافت گواهی از سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و تایید ادارات صنعت، معدن و تجارت، از مزایای بیمه تامین اجتماعی بهره‌مند شوند.  

 


 

copied
نظر بگذارید