اختصاصی چابک آنلاین؛

بارگذاری تصمیمات هیات مدیره شرکت های بیمه ای در سنهاب چه نتایجی دارد؟

مرداد سالجاری بیمه مرکزی در راستای اجرای مکانیزم نظارتی خود مبنی بر قراردادن تمامی صورتجلسات هیئت مدیره شرکت های بیمه ای در سیستم سنهاب، دستوری صادر کرد.

بارگذاری تصمیمات هیات مدیره شرکت های بیمه ای در سنهاب چه نتایجی دارد؟

چابک آنلاین، زهرا نامداری، بر این اساس، تمامی صورت جلسات هیئت مدیره شرکت های بیمه ای در سیستم سنهاب بارگذاری خواهد شد.

از نگاه بسیاری، چنین مکانیزمی از منافع سهامداران شرکت های بیمه ای حمایت می کند.

زیرا بیمه مرکزی با اتخاذ چنین تصمیمی ، می خواهد از کیفیت تصمیمات گرفته شده در هیات مدیره شرکت های بیمه ای اطمینان حاصل کند.

اما آیا با بارگذاری این مصوبات، همه منافع شرکت ها حفظ می شود؟

برخی براین باورند که باتوجه به اهمیت تصمیمات گرفته شده در جلسات هیات مدیره شرکت های بیمه ای، اما قراردادن تمامی صورتجلسات هیئت مدیره این شرکت‌ها در سیستم سنهاب مزیت رقابتی شرکت بیمه را به چالش می کشد.

از نگاه منتقدان ، قراردادن تمامی اطلاعات صورتجلسات هیئت مدیره شرکت‌های بیمه‌ای در سیستم سنهاب، محتوای جلسات هیئت مدیره را تحت تاثیر قرار داده و حتی ممکن است که جسارت و تصمیم گیری را از مدیران سلب کند.

از سوی دیگر ممکن است که اطلاعات نهانی و برنامه های توسعه ای شرکت های بیمه ای که در قالب تصمیمات هیات مدیره صورت می گیرد درمعرض ریسک قرار گیرد.

اما براساس ابلاغیه باید  مصوبات هیات مدیره شرکت ها در سامانه سنهاب قرار بگیرد .

اگرچه سیستم در نظر گرفته شده یک سیستم نظارتی است اما آیا قراردادن تمامی اطلاعات صورتجلسات هیئت مدیره شرکت‌های بیمه‌ای درسیستم سنهاب مطابق قانون تجارت است ؟

یک کارشناس صنعت بیمه به چابک آنلاین گفت که این موضوع مطابق قانون تجارت نیست اما ممکن است بیمه مرکزی بداندکه برخی از تصمیماتی که اعضای هیات مدیره در شرکت های بیمه ای می گیرنددر تضاد با منافع سهامداران باشد.

بهروز اسدنژاد"،گفت: اگر در انتخاب اعضای هیات مدیره برخی از شرکت‌های بیمه‌ای روال آیین نامه 90  رعایت نشده باشد خروجی تصممیات آنها در هیات مدیره شرکت نیز ضعیف می شود.

وی، گفت که در همه جای دنیا براساس مدیریت اقتضایی رفتارمی شود و اگر اتفاق مذکور یعنی عدم رعایت مفاد آیین نامه 90 و انتخاب غیر فنی اعضای هیات مدیره رخ داده باشد، نهاد ناظر نگران تصمیمات آنها خواهد شد،بنابراین  شرکت های بیمه ای باید صورت جلسه های خود را به بیمه مرکزی ارسال کنند، هر چند که ارسال صورت جلسات کمیته های ریسک شرکتها  به بیمه مرکزی از قبل وجود داشته است .

اسدنژاد، درواکنش به این موضوع که برخی شرکت های بیمه ای نگران درز اطلاعات خود هستند، گفت: دیکته نانوشته غلط ندارد.

وی، ادامه داد: محرمانگی تصمیماتی که در هیات مدیره یک شرکت بیمه بازرگانی خصوصی اتخاذ می شود  ریسک هایی دارد و آن نشر این اطلاعات است، به عنوان مثال ممکن است در جلسه هیات مدیره در خصوص سهام یک شرکت تصمیم گیری هایی شود و درج این اطلاعات، بازار سرمایه و قیمت سهم آن شرکت را تحت تاثیر قرار دهد.

با این حال به نظر می رسدکه دغدغه اصلی نهاد ناظر از صدور چنین دستوری ، تصمیمات اتخاذ شده از سوی هیات مدیره شرکت های بیمه ای،باشد.

هرچند که شاید بهتر باشد که بیمه مرکزی از روش های نوین و هوشمند نظارت که در دنیا تجربه شده استفاده کند  تا سطح اطمینان را به بهترین شیوه افزایش دهد.

 

copied
نظر بگذارید