سرمایهگذاری و وضعیت نقدینگی دو شاخصه مهم در صنعت بیمه است
شرکت های بیمه گری در ماه های اخیر در خصوص وجوه نقد و سرمایه گذاری با مشکلاتی روبرو شدند تا جایی که رییس کل بیمه مرکزی نسبت به تغییر رویه آنها چندی پیش تذکر داده بود.
چابک آنلاین : جریان نقدینگی در شرکت ها از مسائل تحلیلی مهمی تلقی می شود و هر چه نسبت نقدی شرکتی بالاتر از قبل باشد نشاندهنده آن است که این شرکت ها در پرداخت بدهیهای خود به چه میزان توانایی دارد .
طبق استانداردهای حسابداری در ایران جریان نقد حاصل از بازده سرمایهگذاریها و سود پرداختی بابت تأمین مالی و همچنین جریان نقدی ناشی از مالیات بر درآمد بهصورت مجزا ارائه میشود.
در شرکت های بیمه بعضا، ورود و خروج نقدینگی با فروش حق بیمه و پرداخت خسارت انجام می شود.
جریان نقدی نیز معمولا در بخش سرمایه گذاری های بلندمدت و کوتاه مدت مصرف می شود لذا ممکن است که شرکتها وجه نقد را در طول دوره مالی کاهش دهند و آن را در بخش سرمایه گذاری نگهداری کنند لذا وجه نقد به تنهایی گویای چیزی نیست اما در کنار دیگر مسائل مانند سرمایه گذاری، دارایی جاری، سود وزیان و غیره مورد بررسی قرار میگیرد .
اما زمانی که شرکت بیمهگری هم در بخش وجه نقد و هم در بخش سرمایهگذاری با روند افزایشی یا کاهش مواجه میشوند نشان دهنده مساله خاصیاست که می تواند در حوزه های خاصی مانند هزینه ها اتفاقی افتاده است.
بر همین اساس باید وجه نقد و میزان سرمایهگذاری شرکتها بصورت مقایسهای مورد بررسی قرار گیرند که چرا هم وجه نقد و هم سرمایه گذاری شرکت ها با هم ارتباط معناداری دارند و کاهش در وجوه نقد و افزایش در بخش سرمایهگذاری نشان دهنده فضای خاص مدیریت نقدینگی است.
بر اساس گزارش سه ماهه نخست سال 97 بالاترین وجه نقد متعلق به بیمه دانا ، البرز ، کوثر و پارسیان بوده است اما بالاترین و بیشترین جابجایی نقدینگی برای سرمایه گذاری متعلق به بیمه میهن ، نوین ، ارمان و پاسارگاد بوده است .
در واقع شرکت هایی که بالاترین وجه نقدینگی را در پایان دوره دارا هستند نخواستند وجوه نقد خود را در بخش سرمایه گذاری مصرف کنند وشاید در کوتاه مدت این اقدام میسر نشود ولی اگر تا پایان دوره از این وجوه نقد برای سرمایه گذاری استفاده نکند نشان دهنده عدم استفاده صحیح از دارایی شرکت است که در نهایت گویای ضعف مدیریت خواهد بود . به عنوان نمونه بیمه دانا با توجه به دارا بودن بالاترین رقم وجه نقد در سرمایه گذاری بلند مدت در همین دوره با کاهش 10 درصد روبرو شده است یا بیمه البرز تنها یک درصد در حوزه سرمایه گذاری رشد داشته است./بانکداری ایرانی