خلأ بازار سهام در پرتفوی سرمایه گذاری شرکت های بیمه

در کشورهای پیشرفته، بیش از 70 درصد از پرتفوی سرمایه گذاری شرکت های بیمه ای در بخش دولتی و خصوصی به اوراق بهادار و سهام شرکت های خصوصی اختصاص می یابد و این رقم در کشورهای آسیایی به 60 درصد می رسد.

خلأ بازار سهام در پرتفوی سرمایه گذاری شرکت های بیمه

با بررسی پرتفوی سرمایه­ گذاری شرکت ­های مطرح بیمه­ ای اروپا، آمارها گویای آن است که بیش از 70 درصد از پرتفوی سرمایه­ گذاری شرکت ­های بیمه ­ای مطرح اروپا (نزدیک به 90 میلیارد دلار) را اوراق بهادار و اوراق قرضه بخش خصوصی تشکیل می ­دهند. سایر اقلام نیز مشتمل بر اوراق رهنی، سرمایه­ گذاری ­های مشترک، سپرده­ گذاری در بانک ­ها و زمین و ساختمان هستند.

این در حالی است که سهم اقلام سرمایه ­ای در پرتفوی سرمایه­ گذاری شرکت های مطرح بیمه­ ای در کشور ژاپن اندکی متغیر است. در بخش بیمه­ های زندگی؛  سهام خارجی، سهام بنگاه ­های اقتصادی و اوراق قرضه بنگاه های اقتصادی نزدیک به 50 درصد از پرتفوی سرمایه­ گذاری شرکت­ های بیمه­ ای را در بر می ­گیرند. اما در بخش بیمه ­های غیر زندگی سهام مذکور این رقم به 23 درصد می ­رسد و در مقابل اوراق قرضه بخش دولتی سهم 45 درصدی را به خود اختصاص داده است. اما به طور کلی در کشورهای پیشرفته، بیش از 70 درصد از پرتفوی سرمایه گذاری شرکت های بیمه ای در بخش دولتی و خصوصی به اوراق بهادار و سهام شرکت های خصوصی اختصاص می یابد و این رقم در کشورهای آسیایی به 60 درصد می رسد.

اما در صنعت بیمه کشور سهم قابل توجهی از پرتفوی سرمایه گذاری شرکت های بیمه ای در ایران (نزدیک به 30 درصد) به دارایی های ثابت مشهود و سرمایه­ گذاری بلند مدت اختصاص یافته است. نکته شایان ذکر در این خصوص سهم 50 درصدی مطالبات شرکت های بیمه ای از بیمه ­گذاران و بیمه ­گران اتکایی است و لذا ضرورت بازنگری در الگوی پرتفوی سرمایه­ گذاری شرکت ­های بیمه­ در کشور احساس می­ شود. در این خصوص ضروری است اقلام سرمایه ­ای بر حسب طیف­ هایی همچون میزان نقدشوندگی و بازه سرمایه­ گذاری دسته ­بندی شده و در یک الگوی جامع قرار گیرند.

 

copied
نظر بگذارید