رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس:

قالیبافان فارس از طرح بیمه روستایی استقبال نکرده‌اند

مهران افراسیابی گفت: با توجه به شرایط، مزایا و معایبی که بیمه روستایی و عشایری دارد قالیبافان فارس استقبالی از این نوع بیمه نکرده‌اند.

 قالیبافان فارس از طرح بیمه روستایی استقبال نکرده‌اند

به گزارش چابک‌آنلاین به نقل از تسنیم، مهران افراسیابی اظهار داشت: زمانی که تامین اجتماعی بافندگان فرش را تحت پوشش بیمه قرار می‌داد 45 هزار نفر در استان فارس تحت پوشش این بیمه قرار گرفتند که به مرور زمان این سازمان به دلیل کم کردن بار هزینه‌ای خود به هر بهانه‌ای این تعداد را کاهش داد.

افراسیابی افزود: در سال 95 از 45 هزار نفری که در ابتدا بیمه شده بودند 14 هزار نفر کاسته شد و رقم بیمه‌شده‌ها به 31 هزار نفر رسید و در پایان سال 96 این رقم به 29 هزار نفر رسید و به طور قطع در این چند ماهه که از سال 97 می‌گذرد نیز تعداد دیگری از زیر پوشش خارج شده‌اند.

وی با بیان اینکه اخیرا مرکز ملی فرش ایران برای پوشش بیمه‌ای قالیبافان تفاهم‌نامه‌ای را با صندوق حمایت از کشاورزان، روستاییان و عشایر منعقد کرده است، عنوان کرد: البته این نوع بیمه مزایا و معایبی دارد که یکی از معایب آن نداشتن پوشش درمانی است.

رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس با بیان اینکه افرادی که تحت پوشش بیمه صندوق حمایت از کشاورزان، روستاییان و عشایر قرار می‌گیرند شامل مزایای دریافت مستمری بازنشستگی، از کارافتادگی و فوت می‌شوند اما متاسفانه شامل پوشش درمانی نیستند، افزود: میزان مستمری بازنشستگی این نوع بیمه نیز نصف بیمه تامین‌ اجتماعی است به همین دلایل استقبالی از این نوع بیمه نشده است.

 وی با بیان اینکه بیمه صندوق حمایت از روستاییان و عشایر شامل افراد 18 تا 50 ساله است، گفت: این نوع بیمه برای افراد جوان و کسانی که هنوز تحت پوشش هیچ بیمه مزیت بیشتری دارد زیرا کسانی که قبلا تحت پوش بیمه تامین اجتماعی بوده‌اند برای انتقال بیمه خود به این صندوق بابت هر سال باید یک میلیون و 200 هزار تومان پرداخت کنند که هزینه بالایی است.

افراسیابی خاطرنشان کرد: هر چند در بندهای تفاهم‌نامه قید نشده اما در شرایط دوم آن آمده که برای انتقال سوابق بیمه از یک صندوق به صندوق دیگر باید 15 سال تحت پوشش صندوق دوم قرار بگیرید تا سوابق صندوق اول برای شما محاسبه شود.

وی با بیان اینکه بیمه روستایی و عشایری از طریق  135 کارگزار در استان فارس انجام می‌شود، افزود: پیشنهاد ما به بافندگانی که سابقه بیمه تامین اجتماعی دارند این است که در این شرایط تا زمانی که بار دیگر تحت پوشش بیمه قالی‌بافی قرار می‌گیرند از طریق بیمه خویش‌فرمایی یا طرق دیگر حق بیمه خود را در تامین اجتماعی پرداخت کنند.

رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس با بیان اینکه در استان فارس 123 هزار و 438 بافنده فرش دارای کارت بافندگی هستند، اظهار داشت: برآورد ما وجود 165 هزار بافنده فرش در استان فارس که حدود 41 هزار نفر از آنها برای دریافت کارت بافندگی به سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس مراجعه نکرده‌اند.

copied
نظر بگذارید