در راستای حمایت از روستاییان در برابر حوادث؛

ضرورت فرهنگ سازی در زمینه بیمه منازل روستایی

ترویج بیمه منازل برای حمایت از روستاییان در برابرحوادث غیرمترقبه نیازمند فرهنگ سازی است .

ضرورت فرهنگ سازی در زمینه بیمه منازل روستایی

به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایرنا، طرح بیمه منازل روستایی 2 سال گذشته از طریق بیمه ایران در استان سمنان آغاز شده ، اما تا کنون تعداد محدودی از روستاییان از آن استقبال کرده اند.
به گفته مسوولان بیمه ایران در استان سمنان ، پارسال چهار روستا زیر پوشش این طرح رفت و امسال نیز تفاهم نامه اجرای طرح در چهار روستای دیگر بسته شده است.
با این که حق بیمه هر منزل روستایی در سال 250 هزار ریال است ، اما پایین بودن درآمد روستاییان یکی از دغدغه های مسوولان برای استقبال از این طرح است .
دهیار روستای سطوه بخش مرکزی شاهرود، اعلام کرد: بسیاری از اهالی این روستا برای پرداخت حق بیمه تعیین شده با مشکل روبرو هستند.
عباس خانی ادامه داد: با توجه به تداوم خشکسالی در این منطقه ، در آمد مردم از کشاورزی و دامداری بسیار کاهش یافته و برخی با کمک های دولتی زندگی خود را می گذرانند.
بخشدار بسطام هم گفت : وقوع حوادث مختلف یکی از مشکلات جامعه است ، بیمه منازل یکی از راهکارها برای پیشگیری قبل از وقوع حادثه است.
علی باقری افزود: برای اجرای این طرح لازم است نخست دهیاران و اعضای شورای اسلامی روستاها اقدام به بیمه منزل خود کنند تا مردم نیز ترغیب شوند.
وی گفت: بیمه باید بروشورهایی در این باره تهیه وپخش نماید تا مردم با مزایای آن آشنا شوند.
مدیرکل شعب بیمه ایران استان سمنان هم گفت :بروز بحران های مختلف در جامعه غیر قابل پیش بینی بوده و اقشار ضعیف بیشترین خسارت را در این شرایط متحمل می شوند.

مهدی اسکندری افزود: فلسفه بیمه این است که از بیمه گذار به نحوی حمایت شود که وضعیت اقتصادی او به قبل از حادثه برگردد.
وی ادامه داد: در خسارت های بالای پنج واحد مسکونی گروه ارزیابی خسارت به روستای محل حادثه اعزام شده و پس از تشکیل پرونده و ارزیابی کارشناسان ، مبلغ خسارت با یک فقره چک پرداخت می شود.
اسکندری برگزاری نشست های مختلف با حضور دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی روستاها را مهم خواند و گفت : در این نشست ها مزایای بیمه حوادث منازل بیان شده و راهکارهای مربوطه تبیین می شود.
وی افزود : در این طرح منازل و اماکن روستاییان در برابر خطرات تهدید کننده به میزان 400 میلیون ریال و اثاثیه آن ها نیز تا سقف 100میلیون ریال بیمه می شوند.
اسکندری افزود: این طرح با کمک مدیریت بحران استانداری سمنان و فرمانداری شاهرود اجرا می شود.
وی تصریح کرد: پارسال روستاهای مومن آباد سرخه، خیرآباد سمنان ، محمدآباد میامی و یک روستای دامغان با 2هزار واحد مسکونی زیر پوشش این طرح رفتند. 
مدیرکل شعب بیمه ایران استان سمنان یادآورشد: پرداخت خسارت بیمه به نوع سازه ها بستگی دارد چنانچه واحد ساختمانی با سازه آهنی و آجری باشد حداکثر 500 میلیون ریال و اگر خشت و گلی باشد تا 100 میلیون ریال داده می شود. 
وی با بیان این که در استان سمنان 30 هزار خانوار روستایی زندگی می کنند، افزود: به هر میزان که دهیاران روستاهای استان تلاش کنند ، سرعت بیمه منازل روستاهایشان افزایش خواهد یافت ، آن ها باید تلاش کنند تا فرهنگ بیمه را در بین روستاییان ترویج دهند.
اسکندری با بیان اینکه حق بیمه این طرح به چهار تا پنج قسط قابل تقسیم است، افزود: ضعیف ترین مردم در حوادث بیشترین خسارت را می بینند ، باید اعتماد مردم به بیمه جلب شود برای رسیدن به این منظور نخست باید بیمه ها به آن ها اعتماد کنند.
استان سمنان 700 هزارتن جمعیت و 309 روستای بالای 20 خانوار دارد.

 

copied
نظر بگذارید