مدیر عامل انجمن اوتیسم خراسان‌ شمالی عنوان کرد:

نداشتن پوشش بیمه‌ای مهم‌ترین مشکل بیماران اوتیسمی

مینا راه چمنی گفت: نداشتن پوشش بیمه‌ای یکی از مهم‌ترین مشکل افراد دارای اختلال اوتیسمی استان خراسان‌ شمالی است.

نداشتن پوشش بیمه‌ای مهم‌ترین مشکل بیماران اوتیسمی

به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایسنا، مینا راه چمنی با اشاره به این‌که والدین یک فرد دارای اختلال اوتیسم به طور میانگین طی یک ماه حدود دو میلیون تومان را صرف هزینه درمان فرزند خود می‌کند، افزود: افراد مبتلا به اختلال اوتیسم نیازمند ارائه خدمات پزشکی، رفتاردرمانی، کاردرمانی و گفتار درمانی هستند که همه آن‌ها مستلزم هزینه کرد زیاد است.

وی ادامه داد: نداشتن پوشش بیمه‌ای و هزینه‌کرد مخارج سنگین سبب می‌شود تا خانواده‌ها روند درمان را نیمه کاره رها کنند که متأسفانه همین امر سبب می‌شود تا فرد دارای اختلال  اوتیسم به عقب بازگردد و علائم بیماری در وی تشدید پیدا کند.

راه چمنی خاطرنشان کرد: اگر بیمه شامل حال این افراد نیز شود بیماران دارای اختلال اوتیسم می‌توانند با گذراندن دوره‌های کاردرمانی و ...، مهارت خودیاری، شناختی و ... را به طور کامل فرا گیرند و تبدیل به افراد مستقلی شوند که کاهش هزینه‌ها را برای دولت به همراه خواهد داشت.

وی با اشاره به این‌که شمار افراد شناسایی شده مبتلا به اختلال اوتیسم در حال افزایش است، اظهار کرد: یکی از دلایل این امر آن است که در گذشته غربالگری دقیقی در خصوص این بیماران انجام نمی‌شد اما هم‌اکنون این امر انجام می‌شود.

این مسئول تصریح کرد: از سوی دیگر آگاهی خانواده‌ها نسبت به این بیماری در حال افزایش است و با مشاهده این بیماری در فرزند خود آن را برای درمان به مراکز مربوطه ارجاع می‌دهند.

وی توضیح داد: این بیماری شامل سه سطح است که بیماران سطح یک اگر آموزش‌های درستی را در دوران طلایی(دو تا پنج سال) دریافت کنند می‌توانند همانند افراد معمولی زندگی کنند به مدرسه بروند و حتی دوره‌های تحصیلی آکادمیک را بگذرانند.

راه چمنی بروز رفتارهای کلیشه‌ای و پرتکرار و بی‌هدف، نداشتن تعاملات و ارتباطات اجتماعی، بی‌قراری، محدودیت تماس چشمی، مشکل در بکارگیری ضمایر و مشکل در زمینه گفتار را از جمله علائمی بیان کرد که در یک شخص اوتیسم وجود دارد.

وی در ادامه بر همکاری سه نهاد دانشگاه علوم پزشکی، آموزش و پرورش و صدا و سیما با این انجمن برای شناسایی بهتر و آگاه‌سازی اقشار مختلف سطح جامعه و درمان به هنگام این بیماران تاکید کرد و گفت: افراد فعال در حوزه بهداشتی که با کودکان سر و کار دارند همانند افرادی که واکسن این افراد را تزریق می کنند در خط مقدم شناخت بیماران اوتیسم قرار دارند و می‌توانند کمک بزرگی برای خانواده‌ها باشند.

مدیر عامل انجمن اوتیسم خراسان‌شمالی افزود: صدا و سیما می‌توانند در آگاه‌سازی خانواده‌ها نسبت به این بیماری و آموزش و پرورش در بهبود افراد دارای اختلال اوتیسم با ارائه آموزش‌های تخصصی نقش موثری را ایفا کند.

وی خاطرنشان کرد: باید کمک‌های لازم انجام شود تا بیماران دارای اختلال اوتیسم مستقل شوند و خانواده‌های آنان از استرس و فشاری که ناشی از نگرانی آن‌ها برای آینده است، خارج شوند.

 

copied
نظر بگذارید