اختصاصی چابک آنلاین؛
سهام کدام شرکت های بیمه ای در بازار سرمایه عرضه نشده است؟
باگذشت بیش ازسه سال از هدفگذاری هیات مدیره شرکت بیمه امید برای ورود به بازارسرمایه ، به نظر میرسد که هنوز انگیزه و یاجمع بندی لازم در بین سهامداران این شرکت برای ورود به این بازار شکل نگرفته است.
چابک آنلاین، زهرا نامداری، اسفندماه سال 97 بودکه هیات مدیره شرکت بیمه امید یکی از اهداف سال 98 خود را برنامهریزی جدی برای ورود به بازار فرابورس اعلام کرد.
پس از آن علی اکبر اکرامی، مدیرعامل سابق شرکت بیمه امید، از آمادگی این شرکت برای ورود به بازار سرمایه خبرداد که نخستین مرتبه آن مربوط به مهرماه سال 98 بود.
اکرامی، مهرماه سال 98 به چابک آنلاین گفت که سهام شرکت متبوع وی بزودی در بازار سرمایه عرضه خواهد شد و سهامداران این شرکت به دنبال دریافت مجوز فعالیت در سرزمین اصلی هستند چرا که معتقدند با ورود به سرزمین اصلی سهم این شرکت جذابیت بیشتری برای مشتریان خواهد داشت.
وی،در فروردین ماه سال 99 هم اذعان داشت که با هرسه سهامدار بیمه امید مکاتبه کرده و برای ورود به سرزمین اصلی اعلام آمادگی شده اما تصمیم نهایی برعهده سهامداران است.
ناگفته نماند که بیمه مرکزی از سهامداران شرکت بیمه امید خواسته بود تابرای ورود به سرزمین اصلی سرمایه این شرکت را به 150 میلیارد تومان برسانند.
به همین منظور سهامداران بیمه امید در اسفند ماه سال 99 سرمایه این شرکت را از مبلغ 50 میلیارد به 150 میلیارد تومان افزایش دادند.
در این بین، اردیبهشت ماه سال 1400 بود که رییس کل بیمه مرکزی هم اعلام کرد طبق مصوبه دولت شرکتهای بیمه مختلط باید سرمایه خود را به ۳۰۰ میلیارد تومان برسانند.
کارشناسان صنعت بیمه معتقدند که شرکتهای بیمهای مناطق آزاد باید تغییر فعالیت داده و پوست اندازی کنند زیرا با برداشته شدن معافیت مالیات بر ارزش افزوده و مالیات کارکنان در منطقه آزاد و فعالیت شرکتهای بیمهای سرزمین اصلی در مناطق آزاد با سرمایه و امکانات بیشتر، ادامه فعالیت برای صاحبان سهام شرکتهای بیمه مناطق آزاد چندان هم صرفه اقتصادی ندارد.
اما آیا بیمه امید تنها شرکت بیمه ای غایب در بازار سرمایه است؟
درحال حاضراز بین شرکت های بیمه ای فعال درصنعت بیمه به جز دو موسسه بیمه متقابل (پی اند آی)و شرکت بیمه دولتی ایران، سهام 27 شرکت بیمه ای در بازار سرمایه عرضه شده است.
دراین بین هنوز سهام سه شرکت بیمه"آسماری"، "اتکایی ایران معین" و" امید" در بازار سرمایه عرضه نشده است .
البته تیرماه سال جاری حمید دیانتپی، عضو هیات مدیره شرکت بیمه اتکایی ایران معین به چابک آنلاین گفت که این شرکت مجوز ورود به فرابورس را دریافت کرده و مراحل بورسی شدن این شرکت با قدرت به پیش می رود.
با توجه به دریافت مجوز ورود به فرابورس بیمه اتکایی ایران معین، میتوان گفت که شرکت های بیمه امید و آسماری تنها غایبان بازار سرمایه به شمار می روند.
واقعیت این است که بورسی شدن برای یک شرکت، مزیتهای متعددی دارد،مزیتهایی چون افزایش شفافیت، استفاده از معافیتهای مالیاتی، بهروز رسانی ارزش واقعی،کسب اعتبار و اعتماد عمومی و سهولت در استفاده از تسهیلات و ابزارهای تأمین مالی.
اما پرسش اینجا است که چرا برخی از شرکتهای بیمه ای تمایلی برای ورود به بازارسرمایه ندارند؟