با نزدیک شدن به 4 نوامبر؛
سوء استفاده شرکتهای بیمهگر و طلب حق بیمه بیشتر از محمولههای نفتی ایران/ ادامه صادرات نفت ایران پس از تحریم ها
اساندپی گلوبال اعلام کرد: برخی شرکـتها به دلیل نزدیک شدن به 4 نوامبر حق بیمه بیشتری از محمولههای نفتی ایران میخواهند.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از فارس، در حالیکه زمان تحریمهای نفتی آمریکا علیه ایران نزدیک شده و بارگیری محموله نفتی از ایران در حال انجام است اما برخی شرکـتها فرصت را مناسب میدانند که حق بیمه بیشتری طلب کنند.
حمل محمولههای نفتی پس از تحریم متوقف نمیشود
یک مسئول چارتر کشتیرانی در هوستون اعلام کرد: بارگیری نفت خام ایران برای صادرات حتی پس از تحریمهای آمریکا ادامه خواهد یافت و این بارگیری به طور کامل متوقف نخواهد شد. برخی شرکتها طوری مدیریت میکنند که بارگیری محمولههای نفتی ادامه یابد.
وی گفت: شرکتهای جدید که هیچ ارتباطی با سیستم بانکی، بیمهای یا ارزی آمریکا ندارند احتمالاً فعالیت تجاری مرتبط با ایران را بدون اینکه تزاحمی با قوانین آمریکا ایجاد کند، ادامه خواهند داد.
منابع کشتیرانی اعلام کردند که تحریمهای آمریکا علیه ایران در چهارم نوامبر اجرایی خواهد شد. بسیاری شرکتها تجارتشان را با ایران کاهش دادهاند.
یک دلال VLCC اعلام کرد: تفاوت زمانی در خرید، تحویل و پرداخت برای محمولهها میتواند مبادلات تجاری را حتی بعد از اعمال کامل تحریمها سبب شود. به واسطه همین تفاوتها برخی شرکتها احتمالاً تلاش میکنند تا کرایه بیشتری هم دریافت کنند.
در حال حاضر علاوه بر تانکرهای شرکت ملی نفت ایران کشتیهای یونان و شرکت «وسلولیو» نیز به حمل محمولهای نفتی ایران اقدام میکند.
از ماه سپتامبر اساندپی گلوبال پلاتز ارزیابی حق بیمه شرکتهای سوئزمگس را از ایران بررسی کرد. اشل جهانی حق بیمه برای مسیرهای خلیج فارس حدود ۳۲.۵ واحد ارزیابی شد که حدود ۸.۳ دلار در هر تن است.
پس از آنکه تحریمهای آمریکا به طور کامل اجرایی شود نرخ کرایه برای بارگیری از ایران هم افزایش خواهد یافت.
کورت اسمیت تحلیلگر وسل ولیو اعلام کرد: حق بیمه دقیق ایران بستگی به بازار روزانه دارد اما به حدی هست که هزینه بیمههای اضافی و خطرات تجارت با ایران را پوشش بدهد.
تحریمهای آمریکا علیه ایران به این معنی است که تجارت بیشتری برای صاحبان کشتیها فراهم میشود.
از آنجایی که ایران تلاش میکند تا نفت خام بیشتری را به جای مدیترانه روانه شرق کند آنها در این مسیر بیرقیب میمانند و تجارت بیشتری نصیبشان میشود.
البته پترسن تحلیلگر ارشد حوزه کشتیرانی در BIMCO معتقد است: حق بیمه تجارتهای مختلف به دلیل وابستگیهای متفاوتی که دارد فرق میکند.
در این میان مشکلاتی هم پس از تحریمها متوجه صادرات نفت ایران خواهد شد.
اکثر تجارت نفت خام ایران مربوط به گرید نفت سنگین و فروزان است که میتواند با نفت سبک بصره، نفت متوسط عرب، نفت خام صادراتی عمان و کویت جایگزین شود.
در این میان خریداران نفت اروپایی احتمالاً نفت غرب آفریقا را جایگزین نفت ایران کنند همچنانکه پیش از این هم این کار را انجام دادهاند.
نفت خام ایران حاوی سولفات زیادی است اما شرکتهای اروپایی تلاش خواهند کرد تا از نفت کم سولفات VAF یا نفت خام آنگولا که مشابه آن است استفاده کنند.
مدت زمان حمل محمولهها از غرب افریقا به اروپا کمتر از ۱۴ روز است در حالیکه این زمان برای ایران ۱۶ روز است.