معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی:

هفت هزار فعال قرآنی تحت پوشش بیمه

معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیمه کردن هفت هزارفعال قرآنی، حمایت 30 میلیاردی از برنامه های قرآنی، برگزاری آزمون سراسری حفظ و مفاهیم قرآن کریم، حمایت از هفته های قرآن و عترت و نمایشگاه بین المللی قرآن را از اهم اقدامات این معاونت در سال 96 برشمرد.

هفت هزار فعال قرآنی تحت پوشش بیمه

به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایرنا، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وظیفه سیاستگذاری، برنامه ریزی، هدایت، حمایت و نظارت بر حوزه های قرآن وعترت، فعالیتهای فرهنگی و هنری مساجد، کتاب، چاپ و چاپخانه ها، کتابخانه های عمومی، فیلم و سینما، هنرهای نمایشی، هنرهای تجسمی، موسیقی، مطبوعات، تبلیغات، وقف، امور خیریه، حج و زیارت، روابط فرهنگی بین المللی، رسانه های دیجیتال و بازیهای رایانه ای، توسعه مراکز و فضاهای فرهنگی و هنری و آموزشهای رسمی و غیر رسمی فرهنگی، هنری و رسانه ای را برعهده دارد.
این وزارتخانه برای اجرای درست اهداف، وظایف و اختیارات خود دارای شش معاونت از جمله معاونت قرآن وعترت است. 
ترویج و نشر قرآن کریم و فرهنگ قرآنی در کشور ایران دارای قدمتی به بلندی تاریخ اسلام و اقبال ایرانیان به اسلام و قرآن کریم است. آثار مکتوب، حجمی و معماری به جا مانده از این دوره مشعشع سند افتخاری است برای هر ایرانی مسلمان که در جای جای این سرزمین کهن و موزه های برتر دنیا چشم هر بیننده ای را به خود معطوف می کند.
با پیروزی انقلاب اسلامی در سال ١٣٥٧ به رهبری قائد عظیم الشان حضرت امام خمینی (ره) فعالیت های قرآنی از گسترش چشم گیری برخوردار شد.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با برگزاری اولین نمایشگاه قرآن کریم در بهمن ماه ١٣٧٢ اهتمام جدی در گسترش فرهنگ قرآنی را، وجه تلاش خود قرار داد.
اهمیت روزافزون فعالیت های قرآنی لزوم تأسیس و راه اندازی مجموعه ای مستقل در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئله هر روز مسئولین این حوزه بود تا به انجام امور محوله به شکل مناسب تری پاسخ داده شود. ثمره این تلاش ها تأسیس مرکز توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی در سال ١٣٨٠ شد.
این دفتر درسال ١٣٨٣ از مجموعه معاونت فرهنگی منفک و به صورت مستقل اداره شد. مدیر این مجموعه با حکم وزیر، قائم مقام وزیر و رئیس مرکز بود. برگزاری نمایشگاه های بین المللی قرآن کریم، توجه جدی به نشر قرآن و فرهنگ قرآنی، حمایت از تأسیس مؤسسات و تشکل های قرآن و عترت و دهها فعالیت متنوع فرهنگی دیگر از اقدامات این مرکز بود. 
این معاونت در دوره جدید خود در دولت دوازدهم، فعالسازی و هدایت موسسات و مجموعه های مردمی برای توسعه فعالیت های تبلیغی ترویجی قرآنی، توجه ویژه به ظرفیت ها و فرصت های فضای مجازی و الکترونیکی سازی فرایندها و فعالیت های قرآنی کشور، استفاده از قالب های هنری و رسانه ای برای ترویج و انتقال آموزه های دینی و قرآنی، توجه بیش از پیش به حوزه عترت در کنار حمایت از فعالیت های قرآنی وتقویت ارتباط و تعامل با جامعه نخبگانی حوزه قرآن و عترت و مراجع علمی و حوزوی را به عنوان اولویت ها و رویکردهای اصلی خود معرفی و بر مبنای آنها اقدات و برنامه های خود را رقم زد
سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیزسال گذشته زمان حضور در مجلس شورای اسلامی برای اخذ رای اعتماد نمایندگان مردم، برنامه هایی را به خانه ملت ارائه کرده بود که درآنها موضوع تقویت فعالیت های فرهنگی و هنری بر محور قرآن و همچنین تقویت گفتگوهای فرهنگی دینی ایران با جهان به ویژه جهان اسلام را مورد تاکید قرار داد.
این معاونت طی سال 1396 فعالیت های چشمگیر و رو به رشدی را با تلاش ها و اقدمات انجام گرفته به ثمررسانده و کارنامه درخشانی رااز خود در حوزه قرآن و عترت بجای گذاشت که به شماری از آنها در ادامه اشاره می شود:

** برپایی نمایشگاه بین المللی قرآن
برگزاری نمایشگاه بین المللی قرآن کریم؛ نمایشگاه بیست و ششم با تغییرات جدی و ارتقاء و رشد در جنبه های بصری و محتوایی برگزار شد. اضافه شدن بخش عترت و احیاء بخش بین الملل در این دوره بخشی از تغییرات محتوایی و برنامه ای در این نمایشگاه بود. برگزاری نشست های تخصصی با حضور صاحب نظران، اساتید و دانشجویان یکی دیگر از برنامه های موفق نمایشگاه سال جاری به حساب می آید. استفاده از مؤسسات و مراکز قرآنی مردمی در برگزاری نمایشگاه یکی دیگر از اقدامات مثبت و قابل توجه این نمایشگاه به حساب می آید. 
راه اندازی « باشگاه همراهان نمایشگاه » از دیگر اقدامات موفق به منظور بهره گیری از فضای مجازی برای همراهان و بهره گیری علاقمندان از نمایشگاه بیست و ششم می باشد.

** حمایت از برگزاری جشنواره های بین المللی آیات
این جشنواره ها در 17 رشته در استان های مختلف کشور برگزار شد.

** برگزاری آزمون سراسری حفظ و مفاهیم قرآن کریم
این رویداد قرآنی در 26 رشته با حضور بیش از 240 هزار نفر در 430 نقطه کشور با همکاری و مشارکت سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.

** حمایت از برپایی نمایشگاه های شهرستانی
این نمایشگاه ها با همکاری ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در بیش از 160 شهرستان کشور در ماه مبارک رمضان برگزار شد.

** حمایت از اجرای طرح ملی «تلاوت » 
این طرح با هدف استعداد یابی و آموزش و تربیت قاریان ممتاز نوجوان بر گزار شد که با حضور 2500 قاری نوجوان پسر در حال اجرا می باشد.
** تهیه و تصویب اسناد بالا دستی فعالیت های تبلیغی ترویجی قرآنی 
از جمله این اسناد، سند فعالیت های مجازی و سند فعالیت های حوزه بین الملل می باشد که پس از بررسی در کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی ترویجی قرآن کریم به تصویب رسید.

** بیمه فعالان حوزه قرآن و عترت 
در این دوره و بازه زمانی بیش از 7000 نفر از فعالان این حوزه از بیمه فعالان قرآنی استفاده کردند.

**حمایت 30 میلیاردی از طرح ها و برنامه های مؤسسات و مراکز مردمی قرآنی 
در این دوره از فعالیت ها و برنامه های مؤسسات مردمی بر اساس شاخص های مشخص شده و شیوه نامة مصوب بیش از 30 میلیارد ریال حمایت شده است.

** راه اندازی مشاورت حوزه بین الملل و فعالیت های فضای مجازی 
این دو حوزه از اولویت های برنامه ای در دوره جدید به حساب می آید. بر این اساس و به منظور راهبری برنامه های آن، مشاوران مستقل تعیین و منصوب شده اند تا مشورت و راهکارهای عملیاتی به معاون وزیرارائه کنند.

**حمایت از برگزاری هفته های قرآن و عترت
به منظور فعالسازی ظرفیت های استانی و استعدادهای بالقوه ، هفته های قرآن و عترت در رشته های مختلف در استان های کشور برگزار شده است. 
به مناسبت انفجار دفتر نخست وزیری در هشتم شهریور سال 1360 و شهادت دو یار دیرین امام (ره) و انقلاب و دو اسوه علم و تقوا، شهید محمد علی رجایی، رئیس جمهور و محمد جواد باهنر، نخست وزیر که نمونه ای از دولتمردان مردمی بودند و نیز به منظور آشنایی مردم با فعالیت ها و بیان اهداف و برنامه های آینده دولت، هفته ای به نام هفته دولت نامگذاری شده است که از دوم تا هشتم شهریور می باشد.

 

copied
نظر بگذارید