جزئیات تحت پوشش بیمه بودن مکمل‌های تغذیه‌ای

به دلیل آنکه مکمل‌های تغذیه‌ای دارو نیستند هزینه‌های آنها نیز توسط هیچ یک از سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت نمی‌شود.

جزئیات تحت پوشش بیمه بودن مکمل‌های تغذیه‌ای

به گزارش چابک آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، مکمل های تغذیه ای هیچ اثر ثابت شده درمانی ندارند از این رو نظارت سازمان غذا و دارو بر سلامت و  نه اثربخشی درمانی آنها متمرکز شده است، از طرف دیگر به دلیل آنکه این محصولات دارو نیستند توسط سازمان غذا و دارو قیمت گذاری نشده و نرخ آنها توسط تولیدکنندگان، واردکنندگان و تحت نظارت سندیکا و اتحادیه مربوطه آنها تعیین می‌شود.

از این رو قیمت واحد این فرآورده ها همواره چندین برابر قیمت واحد دارو در بازار سلامت کشور است.

مکمل های تغذیه ای موجود در بازار دارویی ایران در اشکال دارویی بسیار متنوع و مشابه اشکال دارویی خوراکی مانند قرص، کپسول، پودر و محلول به بازار عرضه می شوند، اغلب آنها با فرمول های ترکیبی شامل ویتامین ها، املاح و سایر ترکیبات هستند که میزان این مواد در فرمولاسیون آنها در برخی موارد بسیار بیشتر از نیاز فیزیولوژیک روزانه بدن است.

به دلیل آنکه مکمل‌های تغذیه‌ای دارو نیستند هزینه‌های آنها نیز توسط هیچ یک از سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت نمی‌شود.

به دلیل توان تبلیغاتی بالا و بازاریابی موفق شرکت‌های وارد کننده و تولیدکننده طی یک دهه گذشته، این شرکت‌ها موفق شده‌اند مکمل‌ها را وارد نسخه پزشکان کنند.

در حال حاضر پزشکان مکمل ها را مانند دارو تجویز می کنند و تقریباً در اغلب نسخ پزشکان عمومی و گروه‌هایی از پزشکان متخصص از جمله روماتولوژی، پوست، داخلی، ارتوپدی و غیره حداقل یک مکمل برای بیماران مراجعه کننده تجویز می شود.

در این بین بیماران نیز این تصور را دارند که هر آنچه توسط پزشک تجویز می‌شود دارو است و باید به هر قیمتی تهیه شود، از این رو علیرغم بار اقتصادی قابل توجه، آن ها را خریداری می‌کنند.

از این رو با توجه به بار مالی قابل توجه ناشی از تجویز مکمل ها توسط پزشک برای بیماران و همچنین عدم پرداخت هزینه‌های این فرآورده‌ها توسط سازمان‌های بیمه‌گر، لازم است پزشکان از تجویز مکمل ها در نسخه خودداری کنند.

بدیهی است در صورت تمایل، بیماران و افراد متقاضی می‌تواند با توصیه شفاهی پزشکان و با اطلاع رسانی به بیماران که مصرف این فراورده های جنبه درمانی ندارد، ضمن مراجعه به داروخانه با انتخاب خود و در صورت نیاز به مشورت با داروسازان آنها را خریداری و مصرف کند.

همچنین پزشکان، داروسازان و مصرف کنندگان این فراورده ها، فهرست مکمل های تغذیه ای را که از سازمان غذا و دارو مجوز تولید و یا واردات دریافت کرده اند از مراجع معتبر تهیه کنند.

 

copied
نظر بگذارید