بیمه مرکزی تا الان به هیچ تقاضایی برای تاسیس شرکت جدید جواب رد نداده است

مدیر کل پذیرش موسسات و دفاتر بیمه‌ای بیمه مرکزی گفت: برای تاسیس یک شرکت بیمه‌ مستقیم مختلط ۳۰۰ میلیارد تومان و برای تاسیس شرکت بیمه اتکایی ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه لازم است.

بیمه مرکزی تا الان به هیچ تقاضایی برای تاسیس شرکت جدید جواب رد نداده است

به گزارش چابک آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، مهدی نمن الحسینی، مدیر کل پذیرش موسسات و دفاتر بیمه‌ای بیمه مرکزی در گفت و گویی به سوالات زیر پاسخ داد:

چه تعداد شرکت بیمه ای فعال در کشور داریم؟

نمن الحسینی: الان در صنعت بیمه ۳۳ شرکت فعال بیمه‌ای داریم که ۲۶ شرکت در سرزمین اصلی و ۷ شرکت در مناطق آزاد هستند. در گذشته ۴ شرکت بیمه ای دولتی داشتیم که به جز بیمه ایران بقیه واگذار شدند. از سال ۸۱ تا الان ۲۰ شرکت در سرزمین اصلی و به صورت غیر دولتی تاسیس شده اند، یعنی هرسال به صورت میانگین یک شرکت تاسیس شده است.

 شرایط دریافت مجوز برای تاسیس یک شرکت بیمه ای چیست؟

نمن الحسینی: با توجه به اتفاقات افتاده در بازار سرمایه، سیلی از متقاضیان و سرمایه گذاران به سمت صنعت بیمه سرازیر شدند به نوعی که در دوسال اخیر حدود ۴۰ تقاضای تاسیس شرکت بیمه دریافت کرده ایم. این تقاضا‌ها از جنبه‌های مختلف مورد بررسی قرار گرفتند. بحث مهمی که بیمه مرکزی مدنظر داشت، ارائه یک برنامه جامع عملیاتی از سمت موسس یک شرکت بیمه ای بود تا بتوانند طرح‌ها و محصولات جدیدی در حوزه بیمه معرفی کنند. در این دوره یک تجدید نظری هم در سرمایه شرکت بیمه در هیئت وزیران انجام شد و الان برای تاسیس یک شرکت بیمه‌ مستقیم مختلط ۳۰۰ میلیارد تومان و برای تاسیس شرکت بیمه اتکایی ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه لازم است که ۵۰ درصد آن در ابتدای کار و ۵۰ درصد آن در دو سال تامین خواهد شد.

بیمه مرکزی چه اقدامی در راستای تسهیل‌گری در زمینه صدور مجوز تاسیس یک شرکت بیمه ای انجام داده است؟

نمن الحسینی: بیمه مرکزی می‌توانست در همان ابتدای کار بسیاری از تقاضا‌ها را به دلیل نداشتن یک هدف مشخص و برنامه عملیاتی از دستور کار خود حذف کند؛ اما در بعضی از موارد به متقاضیان در راستای اصلاح برنامه عملیاتیشان کمک کرد تا برنامه‌ای قابل دفاع و نظام‌مند باشند.  علاوه بر ۳ شرکت فعال بیمه ای، یک شرکت بیمه اتکایی در اسفند ۱۴۰۰ پروانه فعالیت گرفته و ۵ شرکت دیگر هم پس از تصویب در شورای عالی بیمه و انجام کار‌های ثبتی، در حال برگزاری مجمع موسسین خود هستند. این ۵ شرکت متشکل از ۲ شرکت بیمه‌ای اتکایی، ۲ شرکت مختلط و یک شرکت بیمه زندگی هستند. اگر سیاست‌های وزارت امور اقتصاد و دارایی در خصوص تاسیس شرکت‌های بیمه‌ای ابلاغ شود، می‌توان در رابطه با ۴۰ مورد باقی مانده تصمیم گیری کرد.

 تاکنون چه تعداد تقاضای مجوز برای تاسیس یک شرکت بیمه ای از سوی بیمه مرکزی رد شده است؟

نمن الحسینی: با توجه به  قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴، مراجع صادر کننده مجوز، اجازه ندارند به دلیل اشباع بودن بازار از پذیرش تقاضا و یا صدور مجوز کسب و کار امتناع کنند در غیر این صورت به عنوان یک اخلالگر در رقابت به قانون معرفی خواهند شد؛ بنابراین تا الان هیچ تقاضایی از سمت بیمه مرکزی رد نشده است.  بیمه مرکزی در انتظار موافقت وزیر اقتصاد به عنوان رئیس مجمع عمومی است تا بتواند در رابطه با ورود بقیه‌ شرکت‌های بیمه‌ای جدید  تصمیم گیری کند.

 با توجه به شرایط اقتصادی کشور، چه تعداد شرکت بیمه ای باید داشته باشیم و چقدر با آن فاصله داریم؟

نمن الحسینی: با توجه به مطالعات و ارزیابی‌های صورت گرفته توسط پژوهشکده بیمه، براساس ظرفیت‌های داخلی و با توجه به سرمایه‌های بیمه نشده ، حداقل ۵۷ شرکت بیمه‌ای بهینه ارزیابی شده است. در زمینه‌های مختلف بسیاری از ریسک‌ها و سرمایه‌ها در کشور وجود دارند که تحت پوشش بیمه قرار ندارند. با توجه به مطالبات صورت گرفته ظرفیت لازم برای بیمه کردن سرمایه‌ها در بازار وجود دارد به همین دلیل وزارت امور اقتصاد و دارایی در این زمینه تصمیمات جدیدی خواهد گرفت.

copied
نظر بگذارید