طلا، سرب و روی تحت پوشش بیمه قرار گرفت
دبیرکل انجمن سنگ ایران گفت: ۲۰ درصد تحریمهای آمریکا بر مباحث اقتصادی ما اثر دارد و ۸۰ درصد دیگر به دلیل خودتحریمی است.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایسنا، احمد شریفی، در همایش "راهکارهای فعالسازی و سرمایهگذاری در معادن گرانیت شاهکوه نهبندان" که با حضور جمعی از مسوولان و سرمایهگذاران در بیرجند برگزار شد، سیاستهای غلط، نبود برنامهریزی و انضباط مالی و بروکراسی اداری را از جمله موارد خودتحریمی برشمرد و افزود: مجموع بازرگانی جهانی سنگ گرانیت در دنیا سالانه ۱۸ میلیارد دلار بوده که از این میزان سهم ایران ۲۰۰ میلیون دلار است.
وی گفت: سالانه ۱۰ تا ۱۲ میلیون مترمربع سنگ فرآوری شده را صادر میکنیم که حدود یک میلیون مترمربع سنگ گرانیت است؛ خراسان جنوبی بهویژه شهرستان نهبندان میتواند قطب گرانیت ایران شود به شرطی که آستین همت را بالا بزنیم و سیستمهای دولتی در استان و کشور اراده داشته باشند تا این اتفاق بیفتد.
وی با بیان اینکه معدن با ظرفیت پنج یا ۱۰ هزار تن اقتصادی نمیشود گفت: معدن حداقل باید ۳۰ هزار تن استخراج داشته باشد لذا به سه دستگاه سنگین نیاز دارد پس این امکان باید برای معدن فراهم شود تا اقتصادی کار کند در غیر این صورت بهتر است تعطیل شود.
شریفی تصریح کرد: اکنون عمده معادن ما غیراقتصادی هستند اما با تامین سه دستگاه سنگین جدید حداقل برای معادنی مانند سنگ گرانیت میتوان این قابلیت را آرام آرام محقق کرد.
وی افزود: برخی معدنکاران شرکت حقوقی ندارند لذا باید در شورای پول و اعتبار این مساله ریشهای حل شود.
قباد شاه کرمی، مدیر فنی و مهندسی صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی نیز در این همایش با بیان اینکه امسال ۲۵ فقره بیمهنامه معدنی در خراسان جنوبی صادر شد گفت: عمده مواد معدنی اعم از مواد فلزی مانند طلا، سرب، روی تا خاکهای صنعتی و زغالسنگ و سایر را زیر پوشش بیمه قرار دادهایم.
وی با اشاره به بخشی از مشکلات معدنکاران افزود: قیمت ماشینآلات معدنکاری بهشدت بالا رفته و با توجه به ظرفیت استخراج پایین و حجم سرمایهگذاری که برای معدن نیاز است معمولا بازگشت سرمایه مناسب نیست.
وی بیان کرد: قیمت اجاره ماشینآلات هم افزایش یافته و علاوه بر این با توجه به بعد مسافت، سبب شده بسیاری از معادن غیرفعال شوند پس باید برای مشکلات راهی پیدا شود.
مدیر فنی و مهندسی صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی گفت: اغلب معادن با ظرفیت پایین کار میکنند و فناوری جدید برای فرآوری نیاز است.
وی تصریح کرد: در این صندوق تسهیلاتی برای فعالسازی معادن و احداث واحدهای فرآوری پرداخت میکنیم لذا برای ایجاد واحدهای فراروی که امیدواریم سرمایهگذاران ورود کنند، چشمانداز روشنی میبینیم و همهجانبه از آنها حمایت خواهیم کرد.
شاهکرمی با بیان اینکه سازمان صنعت، معدن و تجارت باید فرآیندهای صدور مجوز بهویژه از منابع طبیعی را تسهیل کند گفت: برای پرداخت تسهیلات در خراسان جنوبی محدودیت منابع نداریم.
سید رضا عظیمی، مجری طرح احیا، فعالسازی و توسعه معادن کوچک مقیاس هم گفت: بخش اصلی و مورد نیاز فعالیتهای معدنی مربوط به زیرساختهایی از جمله راه و برق است؛ ما معتقدیم نهبندان، شهرستان ثروتمندی است که هنوز ثروت خود را به نمایش نگذاشته است.
مصطفی نخعی، نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی گفت: فرش قرمز سرمایهگذاری در خراسان جنوبی پهن است و حضور سرمایهگذاران را میطلبد تا آینده خوبی را برای توسعه استان از جمله حوزه سنگهای گرانیتی داشته باشیم.
وی افزود: براساس آخرین پایش مجلس شورای اسلامی، استان خراسان جنوبی مانند چند دوره اخیر از نظر شاخص امنیت سرمایهگذاری رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است که این بزرگترین ظرفیت بوده و به راحتی نمیتوان از کنار آن گذشت.
وی گفت: در دو سال اخیر اقدامات زیربنایی بسیار مهمی در استان شروع شده که بخشی به نتیجه رسیده یا در حال انجام است و زمینه حضور سرمایهگذاران در خراسان جنوبی را فراهم کرده است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ایجاد زیرساختهای لازم، بهبود فضای کسب و کار، تامین منابع مالی و سوق دادن اعتبارات بانکی به سمت حمایت از تولید از جمله وظایف بخش دولتی است که برای حمایت از سرمایهگذار باید انجام شود.
وی با بیان اینکه در زمینه انتقال آب به خراسان جنوبی کارهای بسیار خوبی در حال انجام است افزود: اقداماتی برای انتقال آب از خلیج فارس به کرمان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی در حال انجام است که تا کرمان اجرا شده و عملیات انتقال آب به خراسان جنوبی هم در حال اجرایی شدن است.
نخعی گفت: موضوع انتقال آب به استان که زمانی خیلی بلندپروازانه به نظر میرسید اکنون در حال انجام بوده و انتقال آب به سمت نهبندان یکی از خواستههای مهم ما است.
وی بیان کرد: نهبندان با توجه به اینکه در انتهای استان و هممرز با استان سیستان و بلوچستان و کشور افغانستان قرار دارد، طرح انتقال آب از دریای عمان را هم خواهیم داشت که مقدمات کار آماده شده است لذا در آینده نگرانی درخصوص آب در استان نخواهیم داشت.
نماینده مردم شهرستانهای مرزی نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از رویاهایی که داشته و دارم اینکه در حوزه گرانیت نهبندان بتوانیم قدم بزرگی برداریم به همین دلیل از ابتدای شروع به کار در مجلس یازدهم، جلسات متعددی با مسوولان مختلف از جمله وزیر صمت برگزار و بر مبنای آن برنامهریزیهایی انجام شد.
وی افزود: در شهرستان مرزی نهبندان ظرفیتهای بسیار با کیفیت و با تنوع گرانیتی را داریم در حالی که سهم استان در بازار بینالملل اندک است.
نخعی یکی از مهمترین ظرفیتهای نهبندان را معادن گرانیت آن معرفی کرد و گفت: کشورهایی که قابل مقایسه با ما در حوزه سنگهای گرانیتی نیستند امروز سهم قابل توجهی در بازار بینالملل دارند و باید از این ظرفیت در نهبندان استفاده شود.
وی تصریح کرد: سلسله نشستهای تخصصی با ایمیدرو برگزار شد و تاکید داریم جلسات با مصوبه مشخص، خروجی دقیق داشته و به طور مرتب با حصول نتیجه ادامه یابد که همایش امروز یکی از برنامهها است.