اختصاصی چابک آنلاین؛

فعالیت شرکت‌های بیمه‌ای در پیشگیری از بیماری بسیار کمرنگ است

استاد دانشکده علوم تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: متاسفانه فعالیت شرکت‌های بیمه‌ای درحوزه پیشگیری بسیارکمرنگ است و اغلب خدمات زیر پوشش بیمه گران به خدمات درمانی اختصاص داده می‌شود درحالیکه با بهره گیری از خدمات پیشگیری، می‌توان جلوی بیماری وهزینه‌های گزاف ناشی از آن را گرفت.

فعالیت شرکت‌های بیمه‌ای در پیشگیری از بیماری بسیار کمرنگ است

چابک آنلاین، بهاره تاجر باشی، "فریبا کوهدانی" درگفت وگو با چابک‌آنلاین، گفت: توجه به استفاده از خدمات پیشگیری به منظور ارتقای سلامت و پیشگیری از بیماری‌ها نیاز به افزایش آگاهی آحاد جامعه وجود دارد اما همراهی و حمایت شرکت‌های بیمه‌ای توسط پوشش خدمات پیشگیری ازجمله مشاوره‌های تغذیه و رژیم درمانی امری ضروری است. 

وی، ادامه داد: این مساله باید در سیاست گذاری‌های مسئولین مورد توجه قرارگرفته و ضرر-فایده آن ارزیابی شود و تغییر سیاست گذاری‌ها به سمت خدمات پیشگیری به جای درمان الزامی است.

این متخصص علوم تغذیه و رژیم درمانی، تصریح کرد: وقتی که مشخص شود که جایگاه تغذیه مناسب در ارتقا، حفظ سلامت و پیشگیری از بیماری‌ها چقدرمی‌تواند اهمیت داشته باشد آن وقت توجه به این مساله افزایش هم خواهد یافت. 

کوهدانی، افزود: به عنوان مثال با ارائه رژیم‌های غذایی صحیح در درمان چاقی یکی ازمهمترین فاکتورهای خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، کبد چرب، دیابت و بسیاری از انواع سرطان ها اصلاح می شود و توجه به مستندات علمی معتبر نمایانگر اثرات غیرقابل انکار این اقدام برکاهش شیوع و بروز بیماری‌ها است . 

وی،تاکید کرد: بار اقتصادی درمان بیماری‌های واگیر و غیر واگیر مرتبط با تغذیه بخش بسیار قابل توجهی از هزینه‌های درمانی را دراغلب جوامع به خود اختصاص می‌دهد و آیا سرمایه گذاری شرکت‌های بیمه‌ای برای درمان چاقی به صرفه‌تر است یا باید با  عدم اقدام به موقع،منتظر پیامدهایی متل جراحی قلب، پیوند کبد باشیم.!

استاد دانشکده علوم تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با بیان اینکه سیاست گذاری‌های کلان سلامت و شرکت‌های بیمه‌ای درکشور بیشتر به سمت درمان است، افزود: اگر بخواهیم به سلامت افراد جامعه اهمیت دهیم و از طرفی اثرات تفکر سلامت محور بر اقتصاد کلان کشور را هم درنظربگیریم با هزینه‌های بسیارپایین‌تری برای پیشگیری از ابتلا و حتی عوارض ناشی از بیماری‌ها قادرخواهیم بود به دستاوردهای بسیاربا ارزش‌تری برسیم.

وی، گفت: اگر با یک رژیم غذایی اصولی و درست بتوان از بیمارشدن فرد پیشگیری کرد هم برای شرکت بیمه‌ای درآمد زایی بهتری دارد وهم برای جامعه نیروی مولدتری خواهیم داشت واین کاهش بار بیماری درجامعه منجربه کاهش نرخ سربار و رشد اقتصادی بهترمی‌شود. 

استاد دانشکده علوم تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران، اظهارکرد: باید دید که چرا سیاست گذاران بیمه کشور بیشتر خدمات درمانی را پوشش‌های بیمه‌ای می‌دهند و شاید نشست‌های مشترک مسئولین صنعت بیمه با محققین و دانشمندان تغذیه و سایر حوزه‌های پیشگیری جهت دستیابی به راهکارهای مناسب برای حل موانع موجود موثر واقع شود.

کوهدانی، با بیان اینکه صنعت بیمه می‌تواند با محفل‌هایی که از نظر علمی پشتوانه‌های قوی تری  دارند همچون انجمن‌های علمی تغذیه ارتباط برقرارکند، افزود: وقتی موارد پیشگیری زیر پوشش خدمات بیمه قراربگیرد با کاهش هزینه‌های درمان منافع اقتصادی شرکت‌های بیمه‌ای نیز بهترتامین می‌شود.

copied
نظر بگذارید