قوانین مشتری گریز صنعت بیمه
مدیرعامل بیمه نوین میگوید بهتر است دولت و مجلس در هنگام تنظیم و تصویب قوانین مربوط به صنعت بیمه از حضور کارشناسان بیمه استفاده کند. بعضا قوانین بیمهای کشور مشکلاتی دارند که منجر به جلوگیری از جذب مشتریان خارجی میشوند.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایسنا، حسین کریم خان زند اظهار کرد: اینطور نیست که بیمهها نتوانند محصولات جدید به بازار ارایه کنند. بیمه نوین هم در سال گذشته دو محصول جدید به بازار ارایه کرد و یک محصول جدید آماده شده و به زودی ارایه خواهند شد؛ لذا بیمهها بسته به استقبال و کشش بازار تا جایی که بتوانند محصولات جدید به بازار عرضه میکنند.
وی ادامه داد: سعی بر این است که در محصولات جدیدی که ارایه میشود زحمت مشتری کم شود. به این ترتیب که دیگر مشتری مجبور نشود چند باره برای دریافت بیمه به دفتر بیمه مراجعه کند؛ بلکه میتواند با یک تلفن از شرکت بیمه خسارت لازم را بگیرد و باقی پروسهها توسط خود شرکت بیمه انجام میشود.
مدیرعامل بیمه نوین همچنین گفت: ما اکنون با مشکل جدی عوارض روبهرو هستیم که حق بیمه را گران کرده است. در شرایط فعلی که صنعت بیمه باید خود را میان مشتریان جا بیندازد دریافت مبالغی مانند عوارض و مالیات ارزش افزوده منجر به گران شدن حق بیمه شده و همین منجر به آن میشود که بعضی محصولات بیمه مورد استقبال واقع نشوند و در عین حال شرکتهای بیمه هم برای ارایه محصولات جدید احتیاط کنند.
وی چنین بیان کرد: موضوع بعدی که باید به آن پرداخت، ایجاد شبکه فروش است. باید شبکههای فروش ایجاد شوند تا بیمهها توسعه بیشتری پیدا کنند. بیمه مرکزی هم باید شرایط جذب نماینده را آسانتر کند.
کریم خان زند درباره تاثیری که دریافت و خرج عوارض میتواند بر کاهش خسارت و بهبود وضعیت بیمهها داشته باشد گفت: به نظر من که تا کنون هیچ تاثیری نداشته است. فقط از درآمد شرکتهای بیمه کم شده و قیمت تمام شده محصولات هم افزایش یافته است. در نظر بگیرید به طور عام ۹ درصد مالیات ارزش افزوده از مشتریان اخذ میشود؛ در بیمههای شخص ثالث هم 10 درصد بابت وزارت بهداشت اضافه میشود و مبلغی هم به نیروی انتظامی تخصیص داده میشود و همه این موارد منجر به آن میشود که قیمت تمام شده بیمهها بیشتر شود.
وی این نکته را هم گفت که صنعت بیمه انتظار ایجاد برخی تغییرات در قوانین مربوط به بیمه کشور را از دولت داشته و همچنین انتظار دارد که در هنگام تهیه و تنظیم قوانین متخصصان بیمه را دعوت کند. بیمه حرفه بسیار پیچیدهای است و وقتی بدون حضور کارشناسان قواعد و ضوابط تنظیم میشود بعضا متضاد با شرایطی است که بر بیمهها حاکم است و در بلند مدت چنین رویکردی منجر به آن میشود که صنعت بیمه با مشکلات متعددی رو به رو شود. مثلا اینکه موانعی بر راه بیمه اتکایی خارجی، جذب مشتری خارجی و... ایجاد میشود.
عبدالناصر همتی، مدیرکل بیمه مرکزی پیشتر نسبت به دریافت مالیات ارزش افزوده و عوارض از صنعت بیمه اعتراض و اظهار کرده بود، عوارض و مالیاتی که صنعت بیمه پرداخت میکند از سود سالیانه آن بیشتر است.