عوامل آرامستان‌ها مشمول بیمه خواهند بود

سرپرست اتحادیه آرامستان‌های کشور گفت: حقوق و مزایای پرسنل آرامستان‌ها در کشور ثابت نیست و بسته به توان و پتانسیل سازمان‌های آرامستان‌ها این موضوع متفاوت است. شاید در کلانشهرها این عدد قابل قبول باشد اما شهرهایی که از جمعیت کمتری برخوردار است و در زمره کلانشهرها نیستند شرایط مطلوبی را ندارند.

عوامل آرامستان‌ها مشمول بیمه خواهند بود

به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایلنا، حجت الاسلام «حسین مهدوی دامغانی» سرپرست اتحادیه آرامستان‌های کشور در گفت و گو درباره وضعیت حقوق و مزایای شاغلین آرامستان‌ها پس از شیوع کرونا گفت: در خصوص وضعیت حقوق و مزایای شاغلین در آرامستان‌ها نکته‌ای که باید گفت این است که شرایط کار در آرامستان با هر جای دیگری متفاوت است. در جامعه مشاغل سختی وجود دارد که افراد به روال عادی در آنجا کار نمی‌کنند و آرامستان‌ها بدلیل سروکارداشتن با مرگ یکی از آن‌ها است و افراد شاغل در آرامستان‌ها هرچه نزدیک‌تر با مسائل مرتبط با مرگ و مباشر با آن باشند، سختی کار بیشتر است.

او ادامه داد: اما از سویی افراد متکفل انجام یک امر واجب کفایی هستند ولی در مقابل باید گفت حقوق و مزایای این افراد در کشور ثابت نیست و بسته به توان و پتانسیل سازمان‌های آرامستان‌ها، این موضوع متفاوت است. شاید در کلانشهرها این عدد قابل قبول باشد اما شهرهایی که از جمعیت کمتری برخوردار است و در زمره کلانشهرها نیستند، شرایط مطلوبی را ندارند.

سرپرست اتحادیه آرامستان‌های کشور با تاکید بر اینکه در مجموع قوانین کار رعایت می‌شود، افزود: اما واقعا نوع سختی کار این افراد از کارگر عادی و ساده به مراتب بیشتر است و افراد کمتری حاضر به انجام این کار هستند و گاها این ملاحظات مغفول مانده است. البته در حدود ۲۰ ماه که از شیوع کرونا و درگیری آرامستان‌ها با این موضوع می‌گذرد، شرایط بسیار متفاوت بوده ولی در اکثر شهرها متاسفانه آنگونه که باید قدردانی لازم ازعوامل آرامستان‌ها صورت نگرفته است.

او در پاسخ به این سوال که طی مدتی که از شیوع کرونا می‌گذرد، سختی کار آن‌ها چگونه تعیین شده است؟ اظهار کرد: در خصوص سختی کار عوامل حوزه آرامستان‌ها قبل از شیوع کرونا هم از سوی اتحادیه آرامستان‌ها و هم آرامستان‌های کلان‌شهرها به صورت مستقل پیگیری شده بود که متاسفانه به نتیجه مطلوبی نرسیده بود اما در سال ۹۹ به همت سازمان فردوس‌ها شهرداری مشهد موضوع در جلسات متعدد شورای عالی حفاظت کار مطرح و پیگیری‌های مکرر صورت گرفت.

او اضافه کرد: پس از چند مرحله این پیشنهاد در خصوص برخی مشاغل حوزه آرامستان‌ها که مباشرت با متوفیات داشته و با آنها در ارتباط هستند مورد قبول و تصویب قرار گرفت و افرادی که در سالن تطهیر و دفن در سطح کشور مشغول بکار هستند با ۲۰ سال سابقه بازنشسته می‌شوند اما در این سطح، برای دیگر عوامل مشغول در آرامستان‌ها قابل قبول نیست به طوری که درخواست این است که مشاغل دیگر مانند رانندگان آمبولانس، نیروهای انتظامات و حتی کادر اداری و پذیرش که هر روز در مواجه با افراد مصیبت زده هستند هم باید در زمره افراد تحت پوشش سختی کار قرار بگیرند که امیدواریم با پیگیری‌های مجددی که از سوی اتحادیه در حال انجام است. امیدواریم در این شرایط سخت کاری در آرامستان‌ها که هر روز شاهد پیک‌های متعدد کرونا هستیم با نگاه مثبت و مبسوط به موضوع سختی شرایط کار، برای دیگر کارکنان آرامستان‌ها هم به اجرا گذاشته شود و برای آنان نیز اثرگذار باشد.

حجت الاسلام مهدوی دامغانی در پاسخ به این سوال که اخیرا درخواست تبدیل وضعیت غسال‌ها مطرح شده بود، آیا مورد توجه و بررسی قرار گرفت، اظهار کرد: تقاضای ما از ریاست محترم جمهور بود با توجه به دیدگاه مبسوطی که در حوزه کار آرامستان‌ها دارند بخصوص اینکه تاکنون چند مرحله هم به عنوان ریاست قوه قضائیه هم به عنوان رئیس جمهور با کارکنان و غساالن بهشت زهرا(س) دیدار داشتند؛ ان‌شاالله این امر محقق شود، زیرا اشکالی که وجود دارد این است که عوامل مجموعه سالن تطهیر و دفن، افراد متخصص در موضوع کاری خود هستند، بخصوص نیروهای غسال که افراد عادی نمی‌توانند در این حوزه کار کنند ولی نوع ارتباط استخدامی آن‌ها با مجموعه سازمان آرامستان‌ها به صورت قرارداد کارگری ساده است که این سبک قرارداد شرایط خاصی را دارد.

او ادامه داد: در سال ۹۹ در خصوص تبدیل وضعیت پرسنل چندین مرحله با وزارت کشور مکاتبه و پیگیری صورت گرفت تا غسال‌های سطح کشور و افرادی که در سالن تطهیر مشغول هستند تبدیل وضعیت شوند اما پس از گذشت چندین ماه از سال ۱۴۰۰ و تغییر دولت هنوز به درخواست خود نرسیده‌ایم و امیدواریم با روی کار آمدن دولت جدید این موضوع به نتیجه برسد و بتوان قرارداد حدود ۲ هزار نفر نیروی غسال در سطح کشور تغییر پیدا کرده و از قبل بهتر شود.

 او در پاسخ به این سوال که پس از شیوع کرونا توجه ویژه‌ای به کادر درمان شد، به ویژه در بحث حقوق و درآمدها آیا پرسنل شاغل در آرامستان‌ها به این اندازه مورد توجه قرار گرفتند؟ اظهار کرد: در این شرایط به کادر درمان توجه ویژه‌ای شده و یقینا به حق بوده و مستحق این توجه ویژه هستند و همه ما ستایشگر زحمات کادر درمان هستیم. ما شاهد این بودیم که تعدادی از این عزیزان در این راه به درجه رفیع شهادت نائل شدند اما متاسفانه باید گفت در مقابل فاصله زیادی بین ارائه خدمات مطلوب به پرسنل آرامستان‌ها در برابر کادر درمان هستیم و در این زمینه اقدام چشمگیری صورت نگرفته است.

حجت الاسلام مهدوی دامغانی افزود: شاید بتوان گفت گاها هدایایی به پرسنل ارائه شده اما اقدام قابل ذکری نیست و واقعا انتظار زیادی نیست که بخواهیم نگاه لطف و محبت به عوامل آرامستان‌ها داشته باشند.

او با بیان اینکه در این ایام در برخی شهرها ساعت کاری پرسنل تا دو برابر بیشتر شد، افزود: پرسنل آرامستان‌ها در شهرهایی مانند تهران و مشهد در زمان‌هایی به صورت شبانه روزی به ارائه خدمات مشغول بودند اما آنگونه که انتظار می‌رفت تقدیر شایسته‌ای از این عزیزان صورت نگرفت و امیدواریم با نگاه و عمل بهتری از نیروهای زحمتکش آرامستان‌ها که جهادگران خاموش هستند قدردانی داشته باشیم.

او در پاسخ به این سوال که آیا شاغلین در آرامستان‌ها همگی دارای بیمه هستند، گفت: درخصوص بیمه باید گفت عوامل آرامستان‌ها یا مستقیم با آرامستان‌ها قرارداد دارند یا به واسطه شرکت‌های پیمانکاری ولی همه آن‌ها بر اساس اصل ۱۴۸ مشمول بیمه خواهند بود.

copied
نظر بگذارید