در حاشیه نشست خبری فرابورس ایران؛
بیمه نوین از بازار پایه به بازار دوم فرابورس میرود/ مطالبات شرکت بیمه نوین از شرکتهای بیمه دانا، ایران و ناسکو
مدیرعامل بیمه نوین گفت: با توجه به تحریمها، شاید در بیمههای اتکایی با مشکلاتی رو به رو شویم ولی این موضوع هم با توجه به ذخیره یک میلیارد دلاری که برای بیمههای اتکایی پیشبینی شده است، حل میشود.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایسنا، سی و هشتمین نشست یک دیدار یک عرضه فرابورس به بررسی وضعیت بیمه نوین پرداخت؛ این شرکت پیش از این در بازار پایه فعال بود و اکنون قرار است در بازار دوم فرابورس ایران عرضه شود. شرکت بیمه نوین (سهامی عام) پس از احراز شرایط پذیرش بهعنوان یکصد و هفتاد و نهمین نماد معاملاتی و یک صدمین شرکت در بازار دوم فرا بورس درج نماد شد.
این شرکت بیمه پس از احراز کلیه شرایط پذیرش از ۲۱ خردادماه به عنوان صد و هفتاد و نهمین نماد معاملاتی در فهرست نرخهای فرابورس درج شد. در این نشست خبری که حسین کریمخان زند، مدیرعامل این شرکت، محمدهادی افشاری، مدیر شرکتهای اقتصاد نوین و آرام رشیدی، معاون پشتیبانی و امور اقتصادی حضور داشتند. در ابتدا، مدیرعامل شرکت بیمه نوین به تشریح فعالیتهای شرکت پرداخت و گفت: بیمه نوین ۲۰ دیماه سال ۸۴ ثبت و ۱۴ اسفند همان سال مجوز فعالیت خود را دریافت کرد.
کریمخان زند درباره سرمایه شرکت بیان کرد: سرمایه شرکت بیمه نوین در ابتدا ۱۴۰میلیارد ریال بوده و طبق مصوبه هیات دولت به۱۵۰۰ میلیارد ریال رسید. درحال حاضر بانک اقتصاد نوین و تامین سرمایه نوین بیشترین درصد مالکیت بیمه نوین را در اختیار دارند.
وی در همین راستا افزود: حق بیمه در سال ۹۶ در مقایسه با سال ۹۵ در کلیه رشته ها ۲۱/۳ درصد افزایش داشته که رشد ثالث (اجباری و مازاد) ۸ درصد و سایر رشتهها ۲۶درصد افزایش داشته است. همچنین خسارت پرداختی در سال ۹۶ معادل ۱/۸درصد با کاهش همراه بوده که در سال ۹۵ معدل ۱/۲ درصد افزایش داشته است.
به گفته کریم خان زند شرکت بیمه نوین از شرکتهای بیمه دانا، ایران و ناسکو به ترتیب ۲۶.۸۰۰، ۷.۹۶۶ و ۱۴.۶۷۱ میلیون ریال مطالباتی دارد که برنامه وصول این مطالبات در دست اقدام است.
کریمخان زند با اشاره به اهمیت بدهیهای مالیاتی شرکت از نگاه بازار سرمایه، تصریح کرد: مالیاتهای شرکت تا پایان سال ۹۵ تسویه شده است. از سوی دیگر به واسطه داشتن ۳۱میلیارد تومان زیان انباشته که به تایید وزارت اقتصاد و دارایی رسیده است، تا زمانی که این زیان به سود تبدیل نشود، شرکت از پرداخت مالیات معاف است.
مدیر عامل شرکت بیمه نوین اضافه کرد: در مجموع سال ۹۶، سال خوبی بود چرا که ۲۲۱درصد سود خالص رشد داشتیم و ۳۸درصد زیان انباشته شرکت کاهش داشته است. همچنین سطح توانگری شرکت ۱۷۳ بوده است و ضریب خسارت نیز با کاهش ۱۹ درصدی همراه بوده است.
مدیرعامل بیمه نوین ادامه داد: شش درصد سهام شرکت کاملا شناور است، حاشیه سود خالص در سال ۱۳۹۶ ۰.۵ درصد و بازده دارایی ها ۰.۳ است و بازده حقوق صاحبان سهام ۰.۲ است؛ ما در سال ۱۳۹۶ بیش از ۴۰۰۰ میلیارد حق بیمه تولید کردیم. همچنین از سال ۱۳۹۲ ثالث را کاهش داده و به دلیل زیانی که این رشته دارد، سعی کردیم مدیریت ریسک را به نحو احسن انجام دهیم. در کل ۶۶۵۴ میلیارد ذخیره فنی داریم که ذخیره ریاضی و سهم نگهداری بیش از ۴۰ درصد رشد داشته است که این ذخیره مربوط به بیمههای عمر و پساندازی است.
وی افزود: ما مالیاتهای تا پایان سال ۱۳۹۵ را تسویه کردیم؛ ۳۱۰ میلیارد ریال زیان انباشته داریم و تا زمانی که زیان انباشته ما تبدیل به سود نشود، مالیاتی نباید پرداخت کنیم. سود پیشبینیمان ۲۲۷ میلیارد است و سود خالص دوره ۲۲۳ میلیارد است. همچنین ۵۰.۱۵ درصد خسارت داشتیم که ۱۹ درصد کاهش را نشان میدهد.
کریم خان زند افزود: ما سیاستمان EPS محور است و ریسکی را قبول میکنیم که ریسکش بالاتر از حد نرمال صنعت بیمه نباشد اما در کل بسیاری از بیمهها در صنعت ایران پرتفوی محور هستند. جدیدا در شهرهای مختلف باجه زدیم، باجهها را به ۲۰ شرکت افزایش خواهیم داد البته در تمام شهرها شعبه داریم و در سال ۱۳۹۶، ۳۸ درصد زیان انباشته را پوشش دادیم. در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶، ۲۱.۷ درصد پیشبینی رشد داشتیم همچنین برای توسعه فعالیتمان ساختمان را جا به جا کردیم. رشد بیمه بدنه را در سال گذشته داشتیم و یک سال و اندی است بخش کال سنتر را راه انداختیم تا مشتریان را رضایتسنجی کنیم.
وی تاکید کرد: تراز نامه شرکت نشان میدهد ارزش ذاتی شرکت بسیار بالاست و جلوی زیان دهی گرفته شده است و روند سود دهی مثبت است. پنج درصد را برای عرضه در نظر گرفتیم ولی چون سهام شناور زیاد داریم، مقدارش بیشتر خواهد شد و یک سهامدار پنج درصدی تعهد کرده که مقداری از سهام را در آینده عرضه خواهد کرد.
کریم خان زند در پاسخ به اینکه آیا تغییرات رییس بیمه مرکزی روی سیاستهای آن و درنتیجه عملکرد شرکتهای بیمه تاثرگذار خواهد بود؟ گفت: شرکتهای بیمه با بیمه مرکزی روابط نزدیکی دارند و شورای عالی بیمه تصمیمات مهم را اتخاذ می کند. از نظر سیاست اقتصادی صنعت بیمه تابعی از دولت و مجلس است. تغییر فرایند بیمه مرکزی تاثیری منفی نخواهد داشت صنعت بیمه با ریاست جدید آشنایی دارد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به وضعیت خاص اقتصادی مردم کمتر در بیمههای عمر سرمایه گذاری خواهند کرد؟ گفت: ما در سه ماهه اول سال ۳۶ درصد در سه ماهه اول سال رشد داشتیم؛ در بیمههای عمر هم ۲۸ درصد رشد داشتیم و اتفاقا مردم بیمههای عمر بیشتری میخرند؛ من شرایط خاصی برای صنعت بیمه نمیبینم. بحث تحریمها فقط در اتکاییها شاید با مشکل مواجه شود که دولت از دوره اول تحریمها پیشبینی کرده و برای این مواقع یک میلیارد دلار در صندوقی دست بیمه مرکزی دارد و صنعت بیمه و بیمه نوین با هیچ مشکلی مواجه نمیشود.