۸ میلیون ایرانی تحت پوشش هیچ بیمه‌ای نیستند

عضو کمسیون بهداشت و درمان مجلس، به بررسی وضعیت فعلی حوزه سلامت و وعده‌های مطرح شده از سوی نامزهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در این زمینه پرداخت.

8 میلیون ایرانی تحت پوشش هیچ بیمه‌ای نیستند

به گزارش چابک آنلاین به نقل از مهر، سید جلیل میرمحمدی، در برنامه «سلام تهران» که ۲۳ خرداد از شبکه پنج سیما پخش شد، در خصوص کمرنگ بودن بحث‌های انتخاباتی در حوزه سلامت، گفت: با توجه به اینکه مقوله سلامت در همه ابعاد یکی از نیازهای اساسی ما است؛ بنده انتظار داشتم از جانب نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری برنامه‌های جامع‌تری در حوزه سلامت مطرح شود، اما نشد. اگر به قوانینی که امروز در حوزه سلامت وجود دارد توجه و همین موارد اجرا گردد؛ بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. این قوانین تکلیف قانون بر دولت جهت ارتقای کیفی و کمی حوزه سلامت است. متأسفانه دولت فعلی به وظایفش در اجرای این قوانین عمل نکرد.

وی افزود: در دولت روحانی طرح تحول سلامت اجرا شد. ظاهر طرح خیلی خوب بود اما این طرح در هیچکدام از اسناد بلادستی توسعه‌ای و قوانین وجود نداشت. طرح تحول سلامت در برنامه ارائه شده به مجلس از جانب وزیر وقت بهداشت وجود نداشت و به صورت خلق‌الساعه مطرح شد. بسته‌هایی که برای این طرح دیده شده بود؛ عمدتاً نگاه درمانی داشت. به نامزدهای انتخابات می‌گویم هر برنامه‌ای در حوزه سلامت با نگاه محوری درمان دیده بشود و همه اعتبارات صرف همین یک حوزه شود، قطعاً با شکست مواجه است.

این نماینده مجلس با بیان اینکه دولت فعلی به تکالیف قانونی‌اش در حوزه سلامت به‌خصوص نظام جامع پزشک خانواده عمل نکرد، عنوان کرد: نظام ارجاع به پزشک خانواده سال‌هاست در قانون وجود دارد و تکلیف دولت‌هاست. اگر به دنبال تقویت زیرساخت‌های بهداشتی، کاهش هزینه‌های مردم در حوزه سلامت و… هستیم، نظام ارجاع به پزشک خانواده راه رسیدن به این‌ها خواهد بود. این قانون از سوی دولت فعلی کنار گذاشته شد و طرح تحول سلامت در دستور کار قرار گرفت. این طرح امروز شکست خورده و بخش قابل توجهی از اهداف دیده شده در آن اجرایی نشد. چرا که این طرح به قانون نگاهی نداشت، زیرساخت‌های آن آماده نبود و تک بعدی به حوزه سلامت نگاه می‌کرد. زمانی می‌گفتند روح برجام باقی مانده اما از طرح تحول سلامت همان روح هم باقی نیست. بعضی از آقایان همسو با دولت فعلی و فعال در بدنه آن هم با این طرح مخالف بودند.

وی خاطرنشان کرد: پریروز رئیس‌جمهور گفت در حوزه سلامت کاری کردیم که از زمان هخامنشیان تا کنون انجام نشده بود. فرض می‌کنیم حرف‌شان صحیح است. افزایش تخت و تجهیزات بیمارستانی و ساخت و ساز در این حوزه انجام شده اما مردم از ارائه خدمات درمانی موجود رضایت ندارند.

میرمحمدی با بیان اینکه به هیچ طرح جدیدی در حوزه سلامت نیاز نداریم، تصریح کرد: بنده از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری خواهش می‌کنم که هیچ طرح جدیدی در حوزه سلامت مطرح نکنند چون نیازی نیست. اگر به برنامه ششم توسعه، اسناد ابلاغی رهبری در حوزه سلامت و قوانین موجود در این زمینه توجه کنند و در راستای آن‌ها برنامه ارائه کنند، کافی‌ست. بسیاری از مشکلات بهداشت درمان با عمل به این قوانین حل خواهد شد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اینکه باید بیمه همگانی در دستور کار دولت بعدی باشد، عنوان کرد: امروز حدود هشت میلیون ایرانی تحت پوشش هیچ بیمه‌ای نیستند. طبق قانون دولت مکلف است بیمه همگانی را در دستور کار خود قرار دهد. اگر فردی وسع پرداخت هزینه‌های بیمه خود را دارد خب شخصاً بپردازد ولی اگر نامزدهای انتخابات به حدود پنج و نیم میلیون نفر از این هشت میلیون که توانایی مالی لازم ندارند، قول بدهند که تحت پوشش بیمه قرارشان می‌دهند و به این تکلیف قانونی مندرج در برنامه ششم توسعه عمل خواهند کرد، کفایت می‌کند. این افراد اکثراً از محرومان و مستضعفان هستند.

میرمحمدی ضمن اشاره به عدم حمایت دولت فعلی از تولید داخلی در حوزه تجهیزات پزشکی، گفت: الزام قانونی در بحث حمایت از تولید داخلی وجود دارد. جوان‌های تحصیل کرده بسیاری در بحث ساخت تجهیزات پزشکی ورود کرده‌اند اما حمایت لازم و کافی از سوی دولت را دریافت نکردند. خیلی از جوانان از عدم حمایت دولت به بنده گلایه می‌کنند. البته اخیراً دولت اقدام به حمایت کرده. اگر نامزدها بگویند در این شرایط نابرابر تحریم‌ها، اصل را بر حمایت از تولید داخلی می‌گذاریم باعث تولید کالای استراتژیک، عدم خروج ارز از کشور، اشتغال جوانان، ارزآوری برای کشور، خنثی‌سازی تحریم‌ها و عزت ملی می‌شود.

وی در پاسخ به نحوه‌ی راستی‌آزمایی وعده‌های نامزدهای ریاست جمهوری در حوزه سلامت، خاطرنشان کرد: هر کدام از نامزدها به این تیترها در حوزه سلامت اشاره کرده باشند، عملیاتی خواهد بود در غیر این صورت مردم باید تردید بکنند. تمام اعتبارات و زیرساخت‌های لازم برای اجرای الزامات قانونی موجود در حوزه سلامت از جمله نظام ارجاع به پزشک خانواده، تقویت کمی و کیفی زیرساخت‌های بهداشتی، تقویت بیمه‌ها و الزام به بیمه افراد مستمند، رفع موانع تولید داخل در بحث تجهیزات پزشکی، در بحث حمایت از تولید واکسن، دارو و ارز ترجیحی و قاچاق در این زمینه، بحث جمعیت و درمان ناباروری، تحت پوشش قرار دادن بیماران خاص وجود دارد. اگر نامزدها به این موارد توجه کنند هزینه‌های مردم را کم و خدمات بهداشتی درمانی را بهینه می‌کنند و مشکلات را سامان می‌دهند.

این نماینده مجلس در پایان مردم را به حضور در انتخابات تشویق کرده و گفت: یک روزی برای حفظ کشور نیاز بود به جبهه برویم. اما امروز تنها چیزی که برای حفظ امنیت و عزت مملکت نیاز است، رأی دادن ماست. گله‌مندی مردم به جاست اما به مردم این اطمینان را می‌دهم که با حضور در انتخابات و انتخاب صحیح، تمام مشکلات قابلیت جبران دارد.

 

copied
نظر بگذارید