رییس کل بیمه مرکزی: احساس امنیت باید از طریق بیمه به مردم تامین شود

بیمه متاثر از سایر بخش های اقتصادی است

رییس کل بیمه مرکزی در همایشی تاکید کرد که احساس امنیت مردم باید از طریق بیمه به مردم تامین شود. بیمه، بانک و بورس سه ضلع مثلث اقتصادی کشور محسوب می شوند و اگر ارکان این مثلث طلایی، قدرتمند عمل کنند، اقتصاد کشور نیز توسعه می یابد.

بیمه متاثر از سایر بخش های اقتصادی است

به گزارش چابک آنلاین، غلامرضا  سلیمانی در نخستین دیدارخود با کارکنان این مجموعه نظارتی با اعلام این مطلب افزود: سهم صنعت بیمه در اقتصاد کشور چندان مطلوب نیست و با تعامل بین همکاران و شرکت های بیمه به نقش آفرینی موثرتری در اقتصاد ملی فکر می کنیم.

در حالی رییس کل بیمه ایران از تلقین احساس امنیت به مردم از طریق بیمه سخن م یگوید، که با نزدیک شدن به زمان اجرای تحریم ها، صنعت بیمه و بیمه داران، از خطرهایی که ممکن است صنعت بیمه را کوچک تر کنند، حرف می زدند.

از طرف دیگر، پرویز خسروشاهی ،قائم مقام بیمه مرکزی ایران مهم‌ترین تاثیر عینی تحریم‌ها بر صنعت بیمه کشور را در کاهش شدید واگذاری ریسک‌های عمده و بزرگ به خارج، از نزدیک ۱۹ درصد به کمتر از یک درصد و کاهش مجموع تعهدات آن از حدود ۳۰ میلیارد دلار به حدود ۳ میلیارد دلار عنوان کرد. او پیامد دیگر تحریم‌ها را در محدودیت شدید در نقل و انتقال ارز به منظور پرداخت حق بیمه به بیمه‌گران طرف قرارداد خارجی، دریافت خسارت بابت پوشش‌های بیمه‌ای اخذ شده از بیمه‌های خارجی و پرداخت و دریافت مطالبات متقابل بیمه‌های داخلی و خارجی بر شمرد. خسروشاهی در قسمت دیگر مقاله خود که در روزنامه دنیای اقتصاد چاپ شد، عنوان کرد؛ پس از اجرایی شدن برجام و برداشتن تحریم‌ها، یکی از گزینه‌های متصور برای صنعت بیمه بازگشت به شرایط قبل از تحریم و واگذاری بخشی از بازار بیمه کشور به بیمه‌های خارجی به‌صورت واردات خدمات بیمه‌ای است. این گزینه طبعا مطلوب بیمه‌‌های خارجی است.

با توجه به اینکه هر تحریمی به هر شکل آن(اقتصادی یا غیر اقتصادی) نا اطمینانی و ریسک را افزایش می دهد، سرمایه گذاری داخلی و خارجی کم می شود. البته می توان ادعا کرد که صنعت بیمه را ضربه پذیرترین بخش است. چرا که در زمان تحریم ها-همانگونه که در دوره های 89 تا 93 دیدیم- تقریبا صنایعی که با بیمه سروکار بیشتری دارند دچار رکود بزرگی شدند. به عنوان مثال صادرات نفت کشور با مشکلاتی مواجه شده و  عملا بیمه های بین المللی تمایل کمی برای همکاری با کشوری که درگیر تحریم است، دارند.

سخن آخر از این گزارش اینست که اگه اهمیت بیمه را به عنوانیکی از سه ضلع مثلث اقتصاد ایران بدانیم، برای اینکه اقتصاد حالِ بهتری داشته باشد، باید این ضلع "سالم" باشد. سلامت یک سیستم در گرو استفاده از تجارت خارجی، کاهش ریسک و نااطمینانی است. تا زمانی که نااطمینانی کم نشود، نمی توان بیمه را به عنوان یکی از بخش های حیاتی زندگی ایرانیان معرفی کرد.

باید قبول کنیم که "ضلع بیمه" جدا و منفک از اقتصاد، دیپلماسی بین المللی و سیاست نیست. برای بهتر شدن اوضاعش باید دیپلماسی و سیاست نیز بهتر شود.

copied
نظر بگذارید