۸۰۰هزار کارگر ساختمانی در سامانه بیمهای ثبت نام کردند
بازرس کانون انجمن صنفی کارگران استان تهران از انتظار حدود ۸۰۰ هزار کارگر ساختمانی کشور برای قرار گرفتن تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی خبر داد و گفت: توقف بیمه کارگران ساختمانی خلاف قانون است.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایلنا، «کاظم احمدیان» گفت: در حالیکه حدود ۸۰۰ هزار کارگر ساختمانی در کشور در سامانه بیمهای ثبت نام کرده و منتظر بیمه شدن هستند که از ابتدای سال گذشته (۹۹) سهمیه بیمه کارگران ساختمانی متوقف شده و هیچ مسئولی پاسخگوی نیاز بیمهای کارگران ساختمانی نیست.
وی افزود: از سال ۸۷ که بیمه کارگران به صورت سهمیهای اجرا شده، اکثر کارگران ساختمانی توانستهاند از خدمات بیمهای تامین اجتماعی استفاده کنند اما تعداد زیاد دیگری باقی ماندهاند که در وضعیت بلاتکلیفی قرار دارند.
به گفته این فعال صنفی، سهمیه بیمه کارگران ساختمانی هیچگاه عادلانه نبوده و تعداد قابل توجهی از سهمیه بیمهای کارگران ساختمانی در گذشته به کارگران خارج از این صنف تعلق گرفته است. در حال حاضر که سامانه بیمه کارگران ساختمانی راهاندازی شده، کسانی که از این بیمه سوءاستفاده میکردند، شناسایی شده و بیمه آنها تاحد زیادی قطع شده است، بنابراین فعالان کارگری از سازمان تامین اجتماعی درخواست دارند کارگران واقعی جایگزین آنها شوند.
او درباره سهمیه بیمه کارگران ساختمانی گفت: مطابق قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی مصوب مجلس (که مورد تایید شورای نگهبان هم قرار گرفته و دولت منابع مالی آن را هم تامین کرده)، تامین اجتماعی مکلف است سالانه با اختصاص سهمیه بیمه، شمار زیادی از کارگران ساختمانی در سطح کشور را تحت پوپشش بیمهای قرار دهد. با این حال اگر مشکلی وجود دارد این وظیفه تامین اجتماعی است که مشکلات مالی آن را با دولت رفع و رجوع کند.
این فعال کارگری اضافه کرد: انتظار ما حمایت است و توقف روند بیمه کارگران ساختمانی یک اقدام خلاف قانون است.
به گفته وی؛ مسئولان صنفی کارگران ساختمانی کشور طی یکسال گذشته که سهمیه بیمه کارگران ساختمانی متوقف شده درباره موضوع تبعات آن بارها با مصاحبه با رسانهها به مسئولان هشدار دادهاند اما متاسفانه هیچ گوش شنوایی برای برطرف کردن این مشکلات وجود ندارد.
بازرس کانون انجمن صنفی کارگران ساختمانی استان تهران در ادامه سخنان خود با بیان اینکه کارگران ساختمانی از حداقلها محرومند و طرح بیمه آنها حتی در زمان اجرا با کاستیها و نواقص بسیار ی مواجه بود، افزود: اوضاع کارگران ساختمانی طی سالهای گذشته رو براه نبوده و همزمان با شیوع ویروس کرونا اوضاع معیشتی کارگران بسیار تحت تاثیر قرار گرفت و بغرنجتر هم شده است.
او با بیان اینکه این موضوع باعث بیکاری هزاران کارگر فصلی و دائمی طی یکسال گذشته در کشور شده است، در ادامه افزود: جدا از مشکلات معیشتی و بیکاری این کارگران در این شرایط کرونایی تحت حمایت هیچ بیمهای قرار ندارند.
احمدیان با بیان اینکه ادامه روند متوقف شدن سهمیه بیمه کارگران ساختمانی لطمات جبران ناپذیری را به کارگران ساختمانی وارد میکند، افزود: به نظر میرسد سازمان در بحث پوشش بیمه کارگران ساختمانی مصارف و منابع توازنی خود را از دست داده است. بنابراین تا منابع جدیدی از سوی دولت برای بیمه کارگران ساختمانی تخصیص داده نشود امکان تحت پوشش قرار دادن کارگران ساختمانی وجود نخواهد داشت و باقی مشکلات نیز به قوت خود باقی میماند.
بازرس کانون انجمن صنفی کارگران استان تهران خواستار رسیدگی و تعیین تکلیف وضعیت بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی شد و افزود: چنانچه پاسخی از سوی تامین اجتماعی که مسئولیت آن برعهده مدیرکل نامنویسی و حسابهای انفرادی سازمان تامین اجتماعی است، دریافت نشود به مجلس مراجعه میکنیم تا نمایندگان موضوع نظارت بر قانون وضع شده بیمه کارگران ساختمانی را پیگیری کنند.
وی افزود: در حال حاضر حدود ۸۰۰هزار کارگر ساختمانی در کشور که در سامانه بیمهای ثبت نام کردهاند منتظر بیمه شدن هستند. بیتوجهی به مطالبات کارگران ساختمانی آنها را شدیدا نگران کرده است. مسئولان سازمان تامین اجتماعی و در راس آن وزارت کار باید برای احیای سهمیه بیمه کارگران ساختمانی چاره بیاندیشند. از نمایندگان مجلس انقلابی هم درخواست داریم به مشکلات بیمهای کارگران ساختمانی رسیدگی کنند.