اختصاصی چابک آنلاین؛
سبقت سهم رشته آتش سوزی تجارتنو از میانگین صنعت بیمه
توسعه فرهنگ بیمه باید از بیمه گران شروع شود نه مردم
سرپرست مدیریت بیمههای آتشسوزی شرکت بیمه تجارتنو، از رشد 200 درصدی فروش شرکت متبوع خود در رشته بیمه آتشسوزی در 10 ماهه سالجاری نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد.
چابک آنلاین، زهرا نامداری، "مرتضی گودرزی"، در گفتوگو با چابکآنلاین، بیان کرد: شرکت بیمه تجارتنو با ارائه طرحهای جدید کارت بیمه آتشسوزی و نیز طرحهای جدید آسان فروش بهویژه در زمینه فروش بیمهنامه خرد و بهطور خاص بیمههای آتشسوزی منازل مسکونی سعی در ایجاد تمایز با محصولات سایر شرکتهای بیمهای دارد.
وی، با بیان اینکه "سهم رشته بیمه آتشسوزی در کل حق بیمه تولیدی شرکت بیمه تجارتنو، 6 درصد بوده که حدود 2 درصد از میانگین صنعت بیمه بیشتر است"، توضیح داد: سهم رشته بیمه آتشسوزی بیمه تجارتنو در ابتدای بهمن ماه سالجاری در مقایسه با مدت مشابه سال قبل بیش از 200 درصد رشد داشته که امیدواریم این روند در سال آتی نیز ادامه یابد.
سرپرست مدیریت بیمههای آتشسوزی شرکت بیمه تجارتنو در خصوص بازاریابی و فروش بهتر این رشته بیمهای، گفت: در غالب مواقع آنچه که باعث میشود شبکه فروش توفیقی در کسب و کار خود به دست نیاورد ناشی از روشها و فرایندهای نامناسب کاری است و اگر این نواقص برطرف شود، حال و روز شرکتهای بیمه در بازاریابی و فروش بیمهنامه نیز بهتر خواهد شد.
گودرزی با اشاره به مفهوم فرهنگ بیمهای، ادامه داد: در سالهای گذشته هرگاه از توسعه فرهنگ بیمهای سخنی به میان آمده، بهطور ضمنی یا صریح مخاطب آن را مردم قرار دادهاند.
ارزیابی یک جانبه
وی با بیان اینکه به سهم و نقش بیمهگران در توسعه نیافتن فرهنگ بیمه توجه نشده است، گفت: یکی از دلایل عدم رشد متناسب با ضریب نفوذ بیمه در کشور و فاصله داشتن آن با برنامههای بلند مدت و اسناد بالادستی، به کیفیت اندیشه و عمل حرفهای بیمهگران بر میگردد.
به اعتقاد گودرزی، شیوه و روشی که صنعت بیمه در سالیان گذشته داشته با استقبال مردم مواجه نشده، مردم منفعت بیمه را در زندگی خود لمس و درک نکردهاند. برای حل این مساله نیاز است که تغییر را از بیمهگران آغاز کنیم نه از مردم، و سهم بیمهگران در توسعه فرهنگ بیمه به تغییر در اندیشه و عمل حرفهای آنها مربوط میشود.
سرپرست مدیریت بیمههای آتشسوزی شرکت بیمه تجارتنو، اظهار داشت: تلاش صنعت بیمه برای حرفهای شدن و حرفهایگری، در واقع سعی در جهت جلب اعتماد مردم و پیش بینی پذیرکردن عملکرد شرکتهای بیمه برای آنهاست.
گودرزی افزود: حرفهایگری در صنعت بیمه موجب تغییر و بازنگری در آییننامهها و دستورالعملهای اجرایی صنعت بیمه و تغییر روشها و فرایندها شده و میتواند باعث جلب اعتماد مردم به صنعت و استقبال از خرید بیمهنامه شود.
وی عنوان کرد: در گذشته اصراری در صنعت بیمه وجود داشته که با ارائه محصولات جدید، روزنهای برای فروش بیشتر و رشد صنعت بیمه فراهم میشود. اما نتیجه حاصله نشان میدهد که اصرار بر ارائه محصول جدید، به عنوان یک علت تامه، نمیتواند کاملاً کارساز باشد، بلکه این تغییر و تحول در اندیشه و عمل حرفهای بیمهگران است که تغییر در قواعد، تنقیح آیین نامهها، و بهبود روشها و فرایندهای بیمهگری را به دنبال داشته و موجبات رشد و توسعه فرهنگ بیمه را فراهم میکند.
صنعت بیمه، تشنه بازنگری
سرپرست مدیریت بیمههای آتشسوزی شرکت بیمه تجارتنو، بابیان اینکه " سعی میکنیم تغییر را از خودمان شروع کنیم"، گفت: شیوهها و روشهای نادرست، بیمهگران را از تعامل مناسب با مردم باز میدارد و ما سعی میکنیم با بازنگری در فرایندهای صدور و خسارت، شیوهها و روشهایی را برای شبکه فروش در نظر بگیریم که آنها را در تعامل مناسب با بیمهگذار و سهولت در صدور بیمهنامه یاری کند.
به اعتقاد گودرزی، مفاهیم نرخ فنی و غیر فنی باید در صنعت بیمه بازنگری شود چراکه بعضی از بیمهگران هنوز نرخ فنی را نرخ تعرفههای قدیمی صنعت بیمه میدانند که این مساله درست نیست.
وی توضیح داد: در شرکت بیمه تجارتنو مجموعه عواملی را در نظر میگیریم تا نرخ حق بیمه را بهگونهای به بیمهگذار ارائه دهیم که با لحاظ جنبههای مختلف مدیریت ریسک، در صورت وقوع خسارت بتوانیم پاسخگوی بیمهگذار باشیم.
گودرزی گفت: در سالهای اخیر، برخی بیمهگذاران با گذاشتن شرایط غیر بیمهای در مناقصات و استعلامات خود، سعی کرده اند شرکتهای بیمه را مجبور به پذیرفتن شرایط خود کنند، این درحالیاست که به نظر میرسد ریسک شرایط غیر بیمهای که معمولاً توسط بیمهگذاران بزرگ به شرکتهای بیمه تحمیل میشود از ریسک نرخهای موسوم به نرخ غیر فنی بیشتر است.
به گفته وی شرکتهای بیمه با کنترل نسبت و ضریب خسارت میخواهند در نرخهای اعلامی خود بازنگری کنند اما آنچه فضای حرفهای صنعت بیمه را با چالش و مسائل غیر قابل کنترل مواجه میکند، شرایط غیر بیمهای و عجیب برخی از بیمهگذاران است.