استانداردهای خدمات پزشکی از راه دور دانشگاهها به زودی ابلاغ میشود
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: استانداردهای دستورالعمل برنامه اجرایی و نقشه راه توسعه خدمات پزشکی از راه دور دانشگاهها و کلان مناطق آزمایشی کشور به زودی ابلاغ میشود.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از وزارت بهداشت، «قاسم جانبابایی» در نخستین جلسه کمیته ملی پزشکی از راه دور که با حضور رییس سازمان نظام پزشکی و دیگر اعضای کمیته برگزار شد، افزود: ارائه خدمات به صورت الکترونیک گام بسیار بلندی در حوزه سلامت کشور است. با استفاده از خدمات دورا پزشکی مردم از راه دور ویزیت و مشاوره خواهند شد و همچنین خدمات تشخیصی از جمله ارسال مدارک تصویربرداری نیز از طریق این ظرفیت پشتیبانی میشود و بنابراین دسترسی مردم افزایش می یابد.
وی افزود: این امکان در بیش از ۴۲ نقطه کشور فراهم شده و امیدواریم بزودی با تلاش و کوشش دانشگاهها و فراهم شدن زیرساختهای لازم شاهد برقراری این نوع سرویسدهی در نقاط کم برخوردار و برخوردار برای ویزیت و مشاوره بیماران باشیم.
معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به اینکه استفاده از این زیر ساخت در شرایط بحرانی اپیدمی کرونا میتواند بسیار موثر واقع شود، خاطرنشان کرد: اولویت کنونی، خدمات از راه دور به بیماران سرپایی است و دومین بحث ارائه خدمات مشاوره از راه دور برای بیماران بدحال در آیسییو است. در گامهای بعدی این خدمات تسری یافته و شامل بیماران خاص و سایر حوزهها خواهد شد.
در ادامه رییس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی نیز ضمن ارائه گزارش از اقدامات صورت گرفته، گفت: شیوهنامه اجرای دورا پزشکی برای اجرا در مناطق پایلوت ۲۳ اردیبهشت ماه با تلاش کارشناسان مرکز و همچنین خبرگان فناوری و انفورماتیک پزشکی سالجاری آماده و ابلاغ شد. در این پایلوت کلیه موانع اجرایی در پیادهسازی و قوانین جاری مورد ارزیابی قرار گرفته و بر اساس بازخوردهای بدست آمده دستورالعملهای در حال تدوین را کامل میکنیم.
«رضا گلپیرا» افزود: چرخه کلی برنامههای در دست اقدام شامل وقتدهی، ویزیت، مشاوره، اعمال دستور پزشکی، ثبت اقدامات، ارسال مستندات، نسخه الکترونیک، محاسبه خدمات و پرداخت برخط و رسیدگی الکترونیک اسناد است.
وی گفت: پیش از شیوع اپیدمی کرونا این برنامه در دستور کار بوده و با شیوع ویروس کووید-۱۹ اهمیت آن بیش از پیش شده است. بنابراین اقداماتی از جمله تشکیل کارگروه تدوین مرحله پایلوت شیوهنامه اجرای دورا پزشکی، برگزاری جلسات هماهنگی با نمایندگان بورد تخصصی جهت تدوین استانداردها، جلسات متعدد با سازمانهای بیمهگر جهت تعرفهگذاری خدمات دوراپزشکی و سازمان نظام پزشکی جهت تکمیل زیرساختها و امضا الکترونیک در حوزه معاونت درمان صورت گرفت.
گلپیرا افزود: دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این زمینه به صورت موفق عمل کرده و با فراهم کردن زیرساختهای تجهیزاتی، نرمافزاری و امکانسنجی شرایط انجام این خدمات را در ۲۱ مرکز درمانی استان خراسان رضوی فراهم کرده است.
رییس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی گفت: ستاد اجرایی فرمان امام (ره) نیز زیرساختهای لازم برای مناطق کمبرخوردار را فراهم کرده و علاوه بر مشاوره پزشکی، امکان ارتباط پزشک با پزشک را برای ۲۰ مرکز برقرار ساخته است.
گل پیرا اعلام کرد: استانداردهای دستورالعمل برنامه اجرایی و نقشه راه توسعه خدمات پزشکی از راه دور دانشگاهها و کلان مناطق آزمایشی کشور نیز آماده و به زودی ابلاغ خواهد شد. این دستورالعمل گامهای اجرایی را برای همسوسازی اقدامات دانشگاههای علوم پزشکی را مشخص و نقشه راه را برای اقدامات آتی تدوین کرده است.