یک چهارم باغات استان سمنان بیمه دارند

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از ایجاد سامانه ضدتگرگ در مناطق پرخطر استان خبر داد و گفت: از ۱۹۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی استان، حدود ۶۱ هزار هکتار از باغ‌ها به دلیل سرمای دیررسی که امسال اتفاق افتاد با خسارت مواجه شد.

یک چهارم  باغات استان سمنان بیمه دارند

به گزارش چابک آنلاین به نقل از فارس، سیدحسن میرعماد در سمنان با اشاره به بارندگی‌های خوب در استان سمنان گفت: با بارش‌ها و سرمای دیررس شاهد خسارت‌های زیادی در بخش کشاورزی استان سمنان بوده و از ۱۹۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی در استان سمنان حدود ۶۱ هزار هکتار از باغات به دلیل سرمای دیررسی که امسال اتفاق افتاد با خسارت مواجه شده‌اند. 

وی اظهار کرد: در سال 95 سرمای زودرس سبب ایجاد خسارت به برخی محصولات کشاورزی ازجمله چغندرقند و محصولات سردرختی شد و یا در سرمای زمستانه در سال بعد از آن سبب وارد آمدن آسیب به تنه درختان میوه و از بین رفتن آن‌ها ازجمله انجیر و انار در سمنان، آرادان و مهدی‌شهر شد و یا سرمای دیررس بهاره خسارت‌های زیادی را در برخی محصولات همچون زردآلو و گردو به بار می‌آورد و همین سرمای دیررس بهاره امسال نیز سبب از بین رفتن 80 درصد از محصول زردآلو در استان سمنان شده است.

وی با بیان اینکه تگرگ امسال سبب از بین رفتن 40 تا 50 درصد از ظرفیت تولید انگور استان به‌ویژه در شهرستان شاهرود شده است تصریح کرد: ظرفیت تولید انگور استان سمنان 95 هزار تن است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان خطاب به تمام کشاورزان و بهره‌برداران بخش کشاورزی در استان سمنان بیان کرد: از تک‌کشتی به‌طورجدی پرهیز کنند؛ چراکه این امر یکی از آسیب‌های مهم در بخش کشاورزی است و اگر کشاورزان بخشی از کشت خود را برای مثال در یک باغ 10 هکتاری به کشت زردآلو، بخشی دیگر را به سیب و گیلاس اختصاص دهند، در زمان بروز و ظهور تگرگ با آسیب و خسارت کمتری مواجه می‌شوند و این نوع کشت به نفع کشاورزان و سودآوری بالا و پایداری را به دنبال دارد.

میرعماد عنوان کرد: در استان سمنان تنها 25 درصد از باغات بیمه بوده و توصیه به کشاورزان توجه به بیمه است چراکه در زمان ورود خسارت می‌توانند بخش قابل‌توجهی از خسارت‌های وارده را از طریق بیمه جبران کنند.

وی گفت: توصیه ما به کشاورزان توجه به ایجاد سایه‌بان است؛ چراکه محصولی که در این سایه‌بان قرار گیرد در مقابل سرمازدگی و تگرگ به‌صورت 100 درصد ایمن می‌شود و کشاورزانی که به این مهم توجه کردند در هنگام وقوع تگرگ محصولشان از آسیب در امان ماند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به تسهیلات بسیار خوب اختصاص‌یافته از سوی دولت برای جبران خسارت محصولات بخش کشاورزی کشاورزان آسیب‌دیده از سرمازدگی و تگرگ گفت: برای تأمین سوخت کشاورزان نیز اقدامات و هماهنگی‌های بسیار خوبی با شرکت ملی سوخت انجام‌شده است.

وی از دیگر اقدامات را سرشاخه کاری برای اصلاح باغات قدیمی و تبدیل آن به باغات جدید عنوان کرد و این کار را برای افزایش مقاومت باغات در مقابل حوادث مختلف مثمر ثمر دانست.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه در سال جاری ایجاد سامانه ضدتگرگ در مناطق پرخطر استان سمنان با جدیت دنبال می‌شود گفت: هر سامانه 50 هکتار را پوشش می‌دهد.

میرعماد مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی را ازجمله کارهای خوب انجام‌شده در استان سمنان عنوان کرد و افزود: اجرای طرح الگوی کشت در استان سمنان در 9 دشت اصلی آغازشده است.

وی اضافه کرد: در بحث بهره‌وری مصرف آب و اجرای طرح الگوی کشت به دنبال این هستیم که کشاورزی متناسب با اقلیم استان انجام شود و منجر به درآمدزایی بالا برای کشاورزان و تولید بیشتر با کمترین مصرف آب شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به اثرات مثبت سند بهره‌وری آب در استان سمنان گفت: خوشبختانه شاهد توسعه کشت گیاهان دارویی در سطح استان سمنان طی سال‌های اخیر هستیم.

میرعماد افزود: راه‌اندازی بزرگ‌ترین مزرعه زعفران مکانیزه کشور در مرکز تحقیقات کشاورزی شاهرود آغازشده است و امیدواریم الگویی خوب برای کشاورزان و بهره‌برداران استان سمنان باشد.

وی عنوان کرد: بحث ایجاد سامانه‌های نوین آبیاری با جدیت در استان سمنان دنبال می‌شود و از سرمایه‌گذاری 450 میلیارد ریالی دولت در بحث زیربنایی و آب‌وخاک بخش کشاورزی استان سمنان در سال گذشته بخشی از این اعتبار به ایجاد سامانه‌های نوین آبیاری اختصاص یافت.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: استقبال مردم استان سمنان در بحث ایجاد سامانه‌های نوین آبیاری بسیار خوب بوده است و مشارکت بهره‌برداران و کشاورزان و همکاری و مساعدت مسئولان در این زمینه بسیار خوب بوده است.

 

copied
نظر بگذارید