اخطار شهرداری به کلینیک سینا اطهر فایدهای نداشت/ آتش نشانی باید برای اصلاح ایرادات ورود میکرد
مدیر بخش آتش مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: اخطار دادنهای شهرداری به کلینیک سینا اطهر فایدهای نداشته و آتشنشانی باید رأسا برای اصلاح ایرادات ساختمان ورود میکرد.
به گزارش چابک آنلاین، علی بیت اللهی مدیر بخش زلزله و آتش مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی درباره آنچه ادعا میشود که نهادهای ذی ربط هشدارهایی به مالکان این ساختمان دادهاند، اظهار داشت: اگر اخبار حادثه را مرور کنید، میبینید که از زبان تعدادی از مسئولان ۳ بار اخطار و از زبان تعداد دیگر از مسئولان ۴ بار اخطار ذکر شده که گویا به مالکان یا مدیران ساختمان در طی سالهای ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۷ داده شده است.
وی افزود: جمع بندی کلی اخبار در خصوص اخطارها و هشدارها، همانند اخطارها و هشدارهای خیلی بیشتر به مالک و مغازه داران ساختمان پلاسکو، نشان از آن دارد که این هشدارها کارگر نیفتاده و خطر بالقوه در ساختمان کلینیک سینا اطهر کماکان وجود داشته است که متأسفانه در شامگاه روز سه شنبه، منجر به رقم خوردن حادثه دردناک جان باختن تعدادی از پزشکان و کادر درمان و نیز تعدادی از بیماران و همراهان بیمار مستقر در طبقات فوقانی ساختمان کلینیک میشود.
کارشناس مدیریت بحران ادامه داد: با توجه به اینکه هشدارها و اخطارها به صورت کتبی بوده و بدیهی است که شمردن تعداد آنها و معلوم شدن ۳ بار اخطار و یا ۴ بار اخطار داده شده، کار چندان مشکلی نیست، لذا پیشنهاد من این است که اولاً مشخص شود که اخطار چند باره بوده است، شاید تعداد آنها بیشتر هم بوده باشد، مانند ساختمان پلاسکو و ثانیاً اینکه سه بار یا ۴ بار اخطار داده شده، چه مشکلی را حل میکند؟ اگر مالک و مسئول ساختمان، به اخطارها توجه نکند چه باید کرد؟ نباید کاری به کارش داشته باشیم؟ وظیفه ما فقط هشدار دادن است!؟
وی تأکید کرد: بر اساس تبصره بند ۱۴ ماده ۵۵ قانون شهرداریها تاکید شده که شهرداری (یا آتش نشانی) رأسا با مراقبت مأموران خود اقدام به رفع خطر یا مزاحمت خواهد کرد و هزینه مصروف را به اضافه صدی پانزده خسارت از طرف دریافت خواهند کرد.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه علت عدم این بند و تبصره قانونی، جای بحث دارد، گفت: البته من متوجه وجود برخی محدودیتها، کمبود امکانات و ضعف حمایت قضائی هستم، اما به عنوان کارشناس مدیریت بحران و بر اساس مشاهدات و بررسیها معتقدم در هر جایی ما سیاست تساهل و عدول از ضوابط و مقررات را پیشه کردهایم، بیشترین خسارتها و تلفات را داشتیم و هر جا سختگیری و بر اجرای مقررات پافشاری کردهایم، آثار مثبت آن را به وضوح دیدهایم.
وی خاطرنشان کرد: ضرورت دارد، ساختمانها و اماکن مهم مانند بیمارستانها، کلینیکها، مدارس، مراکز تجاری و به ویژه بازار تهران، ساختمانهای بلند مرتبه و اماکن با تجمع جمعیتی بالا و … در یک طرح جدی و معین مورد ارزیابیهای سریع ایمنی در برابر سوانح و حوادث قرار گیرند؛ چرا که در بسیاری از موارد با اقدامات ساده میتوان جلوی خسارت و تلفات جدی را گرفت.
حادثه آتشسوزی و انفجار کلینیک سینای اطهر در خیابان شریعتی تهران به کشته شدن ۱۹ نفر و مصدومیت ۱۴ نفر منجر شد.
این حادثه شامگاه سهشنبه 10 تیرماه رخ داد و کانال سازمان نظام پزشکی نیز اعلام کرد که بیش از نیمی از جانباختگان متعلق به پزشکان و کادر اتاق عمل است.