رکورددار بازدید از آثار تاریخی کدام شهر است؟
با پایان تعطیلات نوروز و آغاز پیک سفر، برخی از ارگانها،آمارهای مربوط به خدمات رسانی خود را اعلام کرده اند ولی هنوز ستاد تسهیلات سفر جمع بندی و تحلیل نهایی را پس از ۵ روز ارایه نداده است.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از مهر، تعطیلات نوروزی تمام شد اما هنوز خیلی از افراد در سفر هستند و برنامه ریزی برای سفر همچنان تا پایان ماه مبارک رمضان باقی است. همچنین همزمانی ماه مبارک رمضان با ایام نوروز نیز باعث شده بود تا عدهای از افراد در ماه رمضان به سفر نروند و سفرشان را به ایام فطر یا پس از آن موکول کنند. به همین دلیل پیک دیگر سفر این هفته همزمان با ایام فطر انجام میشود و ستاد تسهیلات سفر نیز همچنان مشغول است.
اگر چه هنوز خیلی از نهادها آمار سفرها و ترددهای نوروزی را اعلام کردهاند و وزارت میراث فرهنگی هم آمار مختصری داد ولی هنوز این وزارتخانه تحلیل آماری خود را از وضعیت نوروزی ارائه نکرده و جمع بندی نهایی را به بعد از ایام عید فطر موکول کرده است.
در این مدت تنها آماری که وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری اعلام کرده این است که بیش از ۶ میلیون و ۲۷۴ هزار و ۸۲۴ نفر بازدید از موزهها، پایگاهها و اماکن فرهنگیتاریخی تحت پوشش این وزارت در ایام نوروز انجام شده است.
کدام آثار تاریخی بیشترین بازدید را داشتند
در این میان آثار تاریخی استان فارس به دلیل تعدد بیشتر و سفرهای انجام گرفته به آن با ثبت یک میلیون و ۳۲۹ هزار و ۱۲۲ نفر بیشترین بازدیدکننده را داشته است که در میان آثار استان فارس نیز حافظیه با ۳۷۸ هزار و ۱۵۱ نفر رتبه اول را به خود اختصاص داد و پس از آن تخت جمشید با بیش از ۳۱۱ هزار بازدید کننده برترین آثار تاریخی به لحاظ جذب گردشگر شدند. بعد از استان فارس، استان اصفهان بیشترین مسافران نوروزی را داشته است اما موزههای استان تهران بیشتر از آثار دیدنی اصفهان بازدیدکننده داشتهاند. به نحوی که کاخ سعدآباد در تهران با ۱۴۹ هزار و ۴۹۸ نفر بیشترین بازدید کننده را داشت.
در استان اصفهان هم باغ فین میزبان ۱۳۲ هزار و ۸۴۰ نفر بود. با این وجود بیشترین بلیت فروخته شده متعلق به کاخ سعدآباد، کاخ گلستان، تخت جمشید و نیاوران، سعدیه و باغ فین، ارگ کریم خانی، کاخ چهلستون و قلعه فلک الافلاک بوده است.
در واقع عید فطر به روزهای پایانی هفته منتهی شده است و فرصت دیگری برای سفر از ۱۳ فروردین تا ۱۷ فروردین و از ۱۶ فروردین تا ۲۴ فروردین را به وجود آورده است. افرادی که این روزها را برای سفر انتخاب میکنند معمولاً بیشتر میپسندند که از میزان سفرهای زیاد دو هفته ابتدایی عید فاصله بگیرند و آن را به روزهای دیگری که مکانهای گردشگری و اقامتی و تفریحی خلوت تر هستند موکول کنند این اتفاق موجب میشود نه تنها در ترافیکها و شلوغیها نمانند بلکه مراکز اقامتی بهتری را نیز پیدا کنند.
از ۲۴ اسفندماه تا ۱۳ فروردین ماه، تعداد ترددهای نوروزی در مجموع به ۵۰۲ میلیون تردد رسید که روزانه به صورت میانگین ۲۶.۵ میلیون تردد در جادههای کشور انجام شد که بر این اساس ۱۲۰ هزار ۱۲۰ هزار خودرو مسافر در استان مازندران، ۱۱۰ هزار خودرو در گیلان تردد کردهاند این آمار را رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور فراجا داده بود و گفته بود که طرح نوروزی پلیس تا روز ۱۴ فروردین بوده است.
متأسفانه در همین مدت زمانی که مردم در سفر و تعطیلات به سر میبردند یا در حال جابه جایی و تردد بین دریاها و جادهها بودند عدهای هم جان خود را از دست دادند و در تصادفات کشته شدند.
سردار محمد باقر سلیمی معاون عملیات پلیس راهور فراجا، با اشاره به آخرین آمار کشته شدگان تصادفات در طول اجرای طرح نوروزی ۱۴۰۳ گفت: از ۲۴ اسفندماه تا ۱۳ فروردین ماه، ۹۷ هزار تصادف در سراسر کشور رخ داد؛ در این تصادفات متأسفانه ۷۶۹ نفر جان خود را از دست دادند که به صورت میانگین روزانه چهل و نیم نفر را از دست دادهایم. همچنین در این تصادفات، ۲۰ هزار و ۲۱۴ نفر زخمی شدهاند. بنابراین به صورت میانگین روزانه هزار و ۱۱۵ نفر در تصادفات مجروح شدهاند.
معاون عملیات پلیس راهور فراجا با تحلیل تصادفات امسال اعلام کرد که ۴۴ درصد تصادفات به خاطر عدم توجه به جلو است.
امدادرسانی به ۳۴ هزار نفر در نوروز
عدهای هم در سفرهای نوروزی از نیروهای امداد و نجات، کمک گرفتند. صادق محمودی رئیس سازمان امداد و نجات خبر داده که طرح ملی امداد و نجات نوروزی ۱۴۰۳ از ۲۴ اسفندماه ۱۴۰۲ در سراسر کشور آغاز شد و با بهرهگیری از ۱۴۶۶ پایگاه، پست موقت و سایر مراکز امداد و نجات و مراکز عملیاتی، به کارگیری بیش از ۲۵ هزار نیروی متخصص و آموزش دیده و ۳۵۰۰ دستگاه لجستیک سبک و سنگین زمینی و هوایی به انجام رسید.
محمودی اضافه کرد: در طول طرح نوروز، ۶۰۱ پایگاه ثابت، ۲۲ مرکز امداد هوایی، ۲۳۱ پست موقت در نقاط حادثه خیز، ۳۲ مراکز استان، ۴۶۷ مرکز شعب و دفاتر نمایندگی، ۳۷ مرکز تیم واکنش سریع، ۳۲ مرکز پشتیبانی، کنترل و هماهنگی عملیات و ۳۵ مرکز آنست فعال بود.
محمودی اظهار کرد: در نوروز امسال به ۳۴ هزار و ۵۵۲ نفر امداد رسانی شد، ۴ هزار و ۳۳۰ نفر در محل درمان، هزار و ۴۶۴ نفر به مراکز درمانی منتقل، ۲۷۷ نفر در حوادث جادهای رهاسازی و ۳ هزار و ۹۰۸ نفر در مکان مناسب اسکان داده شدند.
رشد ۲.۶ درصدی سفرهای جادهای نوروزی
مدیرکل دفتر حمل و نقل مسافر سازمان راهداری و حملونقل جادهای گفت: سفرهای نوروزی امسال در مقایسه با مدت مشابه نوروز سال گذشته با افزایش و رشد ۲.۶ درصدی همراه بوده است.
داریوش باقرجوان مدیرکل دفتر حمل و نقل مسافر سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای هم گفت: بخش حمل و نقل عمومی جادهای با استفاده از ظرفیت حدود ۱۵ هزار دستگاه اتوبوس (۱۰ هزار دستگاه به صورت مستمر و پیوسته)، ۱۹ هزار دستگاه مینیبوس و ۲۸ هزار دستگاه سواری کرایه از آمادگی کامل برای ارائه خدمات مطلوب برخوردار است.
مدیرکل دفتر حمل و نقل مسافر سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای در ادامه با نگاهی به آمار جابهجایی مسافران از آغاز اجرای طرح نوروزی امسال از ۲۴ اسفند ۱۴۰۲ تا ۱۲ فروردین ۱۴۰۳، خاطرنشان کرد: در این بازه زمانی ۵ میلیون و ۳۴۰ هزار مسافر از طریق ۵۸۱ هزار سفر ناوگان حمل و نقل عمومی مسافر جادهای (اتوبوس، مینیبوس و سواری کرایه) جابجا شدهاند که در مقایسه با مدت مشابه نوروز سال گذشته با افزایش و رشد ۲.۶ درصدی همراه بوده است.
محمد تیموری معاون برنامهریزی سازمان راهداری و حملونقل جادهای، گفت: تردد بین استانی از ابتدای طرح سفرهای نوروزی ۱۴۰۳ تا چهاردهم فروردین با ۴۲ میلیون و ۶۲۸ هزار و ۱۲۶ وسیله نقلیه نسبت به مدت مشابه سال گذشته، دو درصد کاهش و نسبت به نوروز ۱۴۰۱ یک درصد افزایش داشته است.
وی افزود: بیشترین تردد بین استانی روزانه در روز هفتم فروردین امسال رخ داده که طی آن دو میلیون و ۳۹۹ هزار و ۸۲۸ وسیله نقلیه تردد داشتهاند.
تیموری اضافه کرد: استانهای سیستان و بلوچستان با ۱۴ درصد، فارس با ۱۳ درصد، لرستان با ۴ درصد، تهران و البرز با ۴ درصد و یزد با ۴ درصد افزایش بیشترین افزایش تغییرات تردد بین استانی را از ابتدای طرح تا روز گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل داشتهاند. همچنین استانهای تهران و البرز و قزوین و مرکزی در مجموع بیشترین تردد بین استانی را در مدت ایام طرح به ثبت رساندهاند.
سخنگوی سفرهای نوروزی سازمان بنادر با بیان اینکه تا چهاردهم فروردین ماه، بیش از شش میلیون تردد مسافر و گردشگر دریایی انجام شده است، گفت: در ایام نوروز با توجه به حضور دائم نیروهای فنی و ایمنی در کلیه بنادر هیچ سانحهای در مناطق مجاز ترددها رخ نداد. اللهمراد عفیفیپور درباره میزان ترددهای دریایی هم گفت: تا روز چهاردهم فروردین ماه، بیش از شش میلیون تردد مسافر و گردشگر دریایی انجام شده و همچنین در همین مدت ۶۴۷ هزار خودرو جابجا شدهاست. عمده این جابجایی یعنی حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد آن، بین جزایر استان هرمزگان انجام شده است.
مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی هم در نهایت گزارشی تجمیعی از خدمترسانی این وزارتخانه به مسافران در طرح نوروزی ۲۴ اسفند تا ۱۴ فروردین ارائه کرد و گفت: در این مدت ۲۰ روزه حدود ۲۰۰ هزار نفر در شبکه حمل و نقل جادهای، ریلی، هوایی و دریایی مشغول خدمترسانی به هموطنان عزیز بودند که به موجب آن بیش از ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر از مسافران نوروزی از شبکه حمل و نقل جادهای، حدود ۱.۵ میلیون نفر از شبکه ریلی و بیش از ۲ میلیون و ۹۶۰ هزار نفر از شبکه حمل و نقل هوایی و فرودگاهی با ۳ میلیون سفر هوایی داخلی و خارجی در ۲۵ هزار پرواز استفاده کردهاند.
دو میلیون اسکان موقت و دائم در مراکز اقامتی آموزش و پرورش
در میان همه آمارهای ارائه شده، نیک فر مدیرکل رفاه و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش گفت: در طرح نوروزی اسکان موقت و دائم فرهنگیان دو میلیون و ۲۲۶ هزار و ۵۵۵ (نفر-روز) در مدارس، اقامتگاههای موقت، اردوگاهها، پردیسها و خانه معلمها پذیرش شدهاند.
ولی هنوز آمار اسکان در هتلها و مراکز اقامتی گردشگری اعلام نشده است. از طرفی تحلیلهای ستاد تسهیلات سفر نیز درباره سفرهای نوروزی به اطلاع عموم نرسیده تا شاهد برنامه ریزی برای پیکهای دیگر سفر باشیم.