دستمزد پایین ماندگاری در شغل را کاهش می‌دهد

دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران گفت: در بحث حقوق کارگران، باید رقمی تعیین شود که کارفرما بتواند کارگرش را حفظ کند چون اگر حقوق کارگر کم باشد کارگر ایستادگی ندارد و شغل خودش را عوض می‌کند.

 دستمزد پایین ماندگاری در شغل را کاهش می‌دهد

به گزارش چابک آنلاین به نقل از تسنیم، هادی ابوی، نماینده کارگران در شورای عالی کار،‌درباره برگزاری جلسه کمیته مزد گفت:ریل گذاری تعیین سبد معیشت در کمیته مزد از سال های قبل تعیین شده است.  تشکیل کمیته دستمزد، مصوب شورای علی کار است و نیاز مبرمی به وجود این کمیته داریم چرا که تعیین هزینه ماهانه سبد معیشت خانوارهای کارگری توسط کمیته دستمزد مبنایی برای تصمیم‌گیری و محاسبه دستمزد است.

نماینده کارگران در شورای عالی کار با اشاره به افزایش هزینه‌های سبد معیشت کارگران درباره آغاز به کار کمیته دستمزد، گفت: یک کمیته مزد داخلی در کانون انجمن‌های صنفی کارگران داریم که هر ساله همزمان با بررسی دستمزد کارگران تشکیل می شود و وضعیت معیشت خانوارهای کارگری در استانها و نقاط مختلف را مورد بررسی قرار می‌دهد؛ علاوه بر این، وزارت کار هم یک نظرسنجی در خصوص رقم دستمزد و اینکه چه آثاری در جامعه دارد ارائه می‌دهد و بر مبنای گزارش ها نسبت به تعیین مزد در کمیته دستمزد شورای عالی کار تصمیم‌گیری می شود.

ابوی افزود: هزینه ماهیانه سبد معیشت کارگران سال گذشته در بهمن ماه  8میلیون و 979هزار تومان تعیین شد و ملاک تعیین دستمزد در شورای عالی کار قرار گرفت.

 نماینده کارگران در شورای عالی کار با اشاره به اینکه  برخی کارفرمایان معتقدند که باید هزینه‌های مسکن و اجاره بها از سبد معیشت کارگران خارج شود تا سبد واقعی تر شود بیان کرد:  مسکن باید در درون سبد معیشت خانوار گنجانده شود، چون بخش اعظمی از دریافتی کارگران بابت اجاره بها و مسکن صرف می شود.مگر می شود هزینه های مسکن را از سبد معیشت جدا کرد.

دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران درباره مقایسه بین حقوق کارمندان و کارگران گفت:  درواقع، وضعیت حقوق کارگران با کارمندان خیلی تفاوت دارد. ما در حقوق کارمندی بحث‌هایی مانند کارانه و غیر آن داریم که شاید بخشی از هزینه‌های خانوار کارمندی را تامین کند اما در حوزه کارگری این چنین نیست و همان حقوقی است که در جلسات نمایندگان دولت و کارگری و کارفرمایی تعیین می‌شود و کارگران باید با همان معیشت خود را سپری کنند. همانطور که گفتم هیچ ارتباطی بین اینها نیست و دولت با توجه به وضع خودش در بودجه نرخی را برای پرداخت حقوق کارمندان و بازنشستگانش اعمال می‌کند اما طرف مقابل کارگران، کارفرماها هستند که باید به فکر تامین امنیت شغل خود هم باشند.

 وی افزود: در بحث حقوق کارگران باید رقمی تعیین شود که کارفرما بتواند کارگرش را حفظ کند چون اگر حقوق کارگر کم باشد کارگر ایستادگی ندارد و شغل خودش را عوض می‌کند و حتی ممکن است به مشاغل متفرقه و کاذب روی بیاورد و کار کارفرما خراب می‌شود. از آن‌طرف، کارگر با چنین حقوق‌هایی زندگی‌اش اداره نمی‌شود و مجبور است که کار خود را ترک کند برای همین مولفه‌های تعیین حقوق و دستمزد کارگران و کارمندان بسیار متفاوت است.

copied
نظر بگذارید