مسمومیت یکی از شایع ترین اختلال ها در فصل تابستان است
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین گفت: مسمومیت یکی از شایع ترین اختلال ها در فصل تابستان است چراکه گرما بهترین فرصت برای رشد باکتریها و ایجاد مسمومیتها است.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایرنا، جلال رحمانی، افزود: با بالارفتن دمای هوا، مواد غذایی به سرعت فاسد میشود و از همین رو بیشترین مراجعات در بیمارستان ها و مراکز بهداشتی و درمانی مربوط به مسمومیت ها است.
وی با بیان اینکه، مسمومیت توسط خوراکیهایی مانند شیر، ماهی، گوشت چرخ کرده، انواع سسها و کنسروها بیشتر است، اظهار داشت: شهروندان باید مسمومیت های غذایی در تابستان را جدی بگیرند چراکه این مسمومیت ها می تواند گریبان کودکان را بگیرد و گاهی منجر به مرگ شود.
رحمانی همچنین افزود: رعایت نکردن مسائل بهداشتی در تهیه، توزیع و مصرف موادغذایی و بهخصوص بیدقتی در نگهداری درست موادغذایی در خانه مهمترین عامل بروز مسمومیتهای غذایی است.
وی ادامه داد: افزایش مسافرتهای تابستانی و احتمال استفاده از آب و غذای آلوده نیز سهم پررنگی در بروز مسمومیت ها دارد.
وی تصریح کرد: بیماریهایی مثل مسمومیت غذایی، اسهال و استفراغ، بیماری عفونی دستگاه گوارش، تب حصبه، وبا و تب مالت از طریق مواد غذایی منتقل شود.
وی در خصوص پیشگیری از مسمومیت غذایی گفت: مصرف غذای مانده بهویژه گوشت و ماهی پختهشده، تخممرغ نیمپز، بستنی غیرپاستوریزه، سالادالویه، شیرینیهای تر و خامهای در فصل تابستان توصیه نمی شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین اظهار داشت: خوراکیهایی که برای چندینبار سرد و گرم شدهاند، غذاهای رستورانهای بینراهی،استفاده چندینباره از بطریهای پلاستیکی آب، مصرف آب رودخانهها، چشمهها و منابع آبی دیگر که از سلامتی آن بیاطلاع هستید، سوسیس و کالباس، شیر، پنیر و آبمیوه غیرپاستوریزه خطر ابتلا به مسمومیت ها را دوچندان میکند.
وی حالت تهوع، اسهال، استفراغ، سرگیجه، بیحالی، تپش قلب، بیاشتهایی، گرفتگی عضلات شکم و تب خفیف را از نشانه های مسمومیت اعلام کرد.
رحمانی ادامه داد: علایم مسمومیت غذایی معمولا یک تا ۳ روز بعد از خوردن غذای آلوده شروع میشود.
وی به عدم خوددرمانی و مراجعه به پزشک تاکید و تصریح کرد: درمان نادرست میتواند منجر به انتشار مواد سمی و بروز مشکلات جدی تر برای بیمار شود، بنابراین شهروندان با بروز علائم مسمومیت به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند.