کاهش افسردگی با دوری از شبکههای اجتماعی
مطالعه جدیدی نشان داد که یک هفته استفاده نکردن از شبکههای اجتماعی، افسردگی را کاهش میدهد.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، یک مطالعه جدید نشان داده است که تنها یک هفته استفاده نکردن از برنامههای شبکههای اجتماعی، میتواند افسردگی و اضطراب را کاهش دهد.
دکتر جف لمبرت رهبر تیم محققان این مطالعه، گفت: رسانههای اجتماعی بخشی از زندگی هستند و برای بسیاری از مردم، بخشی ضروری از زندگی آنها است. اما اگر هر هفته ساعتها زمان را صرف مرور این شبکهها میکنید و احساس میکنید که بر شما تأثیر منفی میگذارند، ممکن است ارزش آن را داشته باشد که استفاده از آنها را کاهش دهید تا ببینید آیا این کار برای شما مفید است یا خیر.
این مطالعه نشان داد افرادی که هفت روز از پلتفرمهایی مانند تیک تاک، اینستاگرام، توییتر و فیسبوک استفاده نکرده و استراحت کردند، احساس خوشبختی بیشتری (نسبت به زمان استفاده از این شبکههای اجتماعی) داشتند.
محققان ۱۵۴ نفر بین ۱۸ تا ۷۲ سال را به دو گروه تقسیم کردند که یکی از گروهها از استفاده از شبکههای اجتماعی منع شدند، در حالی که گروه دیگر طبق معمول به استفاده از این سایتها ادامه دادند. شرکت کنندگان در این آزمایش به طور متوسط هشت ساعت در هفته از رسانههای اجتماعی استفاده کردند.
نتایج این تحقیق نشان داد کسانی که یک هفته از رسانههای اجتماعی دور بودند، میزان بهزیستی خود را از میانگین ۴۶ به ۵۵.۹۳ در مقیاس بهزیستی ذهنی وارویک-ادینبورگ افزایش دادند. همچنین سطح افسردگی در این گروه، از ۷.۴۶ به ۴.۸۴ در کاهش یافت در حالی که اضطراب افراد نیز از ۶.۹۲ به ۵.۹۴ در مقیاس کاهش یافت.