واریز یک میلیارد دلار برای قراردادی که ۷ سال مسکوت مانده بود

عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه قرارداد خرید 630 دستگاه واگن، 7 سال مسکوت مانده بود، گفت: در این دوره قرارداد فعال و دولت یک میلیارد دلار پیش پرداخت داد.

واریز یک میلیارد دلار برای قراردادی که 7 سال مسکوت مانده بود

به گزارش چابک آنلاین به نقل از فارس، توسعه حمل ونقل عمومی در دستور کار مدیریت شهری است. شهرداری برای خرید 3000 دستگاه اتوبوس و مینی بوس قرارداد بست و قرار است تا پایان شهریور سال آینده این اتوبوس ها وارد خطوط شوند.

ورود مدهای حمل ونقلی جدید از جمله تراموا، متروباس و .... در دستور کار است و در این زمینه برنامه ریزی هایی صورت گرفته است.

در خصوص آخرین وضعیت توسعه حمل ونقل عمومی، ترافیک مهر، ورود اتوبوس های جدید، متروباس ها و ..... با حجت‌الاسلام والمسلمین محمد آقامیری عضو شورای اسلامی شهر تهران و رئیس کمیته حمل و نقل عمومی شورا به گفت‌وگو نشستیم.

با بازگشایی مدارس حجم ترافیک در تهران بالا رفته و شهروندان مجبور هستند ساعت‌های زیادی را در ترافیک سر کنند، بفرمایید برای رفع این مشکل باید سایر دستگاه‌ها و نهادها چه اقداماتی انجام دهند؟

هر ماه بیش از 100 دستگاه اتوبوس وارد خطوط می شود/ تعداد اتوبوس فعلا پاسخگوی نیاز شهر نیست

به طور طبیعی همزمان با بازگشایی مدارس حجم ترافیک سنگین به معابر شهر تهران اضافه می‌شود. امسال شهرداری تهران در آستانه مهر اقداماتی انجام داد و تعدادی اتوبوس وارد خطوط شد. البته بخشی از واگن‌های مترو هم اورهال شد.

نکته قابل ذکر این است که قرار است تا پایان سال هر ماه بالای 100 دستگاه اتوبوس به شهر تهران اضافه شود و همین امر باعث کنترل حجم ترافیک می‌شود. البته این تعداد اتوبوس فعلا پاسخگوی نیاز شهر نیست اما طی برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته قطعا تا شهریور سال آینده تعداد زیادی اتوبوس به شهر اضافه می‌شود.

قرار بود ساعات کاری شناور شود آیا این امر صورت گرفت؟

ادارات و سازمان ها شناور سازی را انجام ندادند

 قرار بود بر اساس تصمیم شورای عالی ترافیک ساعات کاری سازمان‌ها و ادارات شناور شود و به نوعی رفت و آمدها از 7 تا 9 صبح باشد.

ادارات امکان شناورسازی دارند ولی مدارس و مکان‌های آموزشی نمی‌توانند این اقدام را انجام دهند؛ به همین دلیل اعلام شد که کارمندان شناور کنید، اما تاجایی که بنده اطلاع دارم ادارات و سازمان‌ها از این امر تمکین نکردند و همین موضوع در ترافیک تأثیرگذار بود البته برخی کارمندان معتقد بودند که ما بچه مدرسه‌ای داریم آنها را باید صبح زود برسانیم و بعد به محل کار برویم خب برای این افراد نمی‌توانستیم شناورسازی کنیم اما افرادی هم بودند که بچه مدرسه‌ای نداشتند و می‌توانستند از امکان شناورسازی استفاده کنند.

صحبت‌ها و گلایه‌ها در زمینه شناور سازی اعلام شد

اگر این امر رخ می‌داد تا حدودی می‌توانستیم ترافیک را مدیریت کنیم، البته بنده احساس می‌کنم که ادارات و سازمان‌ها خیلی دغدغه این موضوع را نداشتند و تقسیم‌بندی ساعت کاری صورت نگرفت البته در جلسه‌ای که داشتیم صحبت‌ها و گلایه‌هایی در این زمینه صورت گرفت اما سازمان‌ها و ادارات تمکین نکردند.

برخی معتقدند که شناورسازی تأثیری در کاهش ترافیک ندارد، آیا این موضوع درست است در اینباره توضیح دهید.

شناورسازی 15 درصد در کاهش ترافیک تاثیر دارد/رشد 30 درصدی ترافیک در مهر

شناورسازی به صورت 100درصدی ترافیک را برطرف نمی‌کند اما حدود 10 تا 15 درصد در کاهش ترافیک تأثیرگذار است. شاید در حجم بار ترافیکی شدید صبح این درصد دیده نشود اما به هر حال تأثیر دارد. با بازگشایی مدارس ترافیک در تهران رشد 30 درصدی پیدا می‌کند هر چند که باید دستگاه‌های مختلف در این زمینه ورود کنند.

اخباری مبنی بر اینکه سرویس مدارس (آنهایی که از ون استفاده می‌کنند)، می‌توانند از خط ویژه استفاده کنند به گوش رسیده است؛ آیا این امر درست است؟

با تردد سرویس مدارس (ون) در خط ویژه موافقت کردیم

بله، ما موافقت کردیم که سرویس مدارس ونی از خط ویژه استفاده کنند و تأکید کردیم که مشکلی در این زمینه نداریم اما سایر سرویس‌ها نیازمند دریافت مجوز هستند و اعلام آمادگی کردیم این ون‌ها می‌توانند از ساعت 7 تا 9 صبح از این خطوط استفاده کنند.

امسال برای توسعه حمل و نقل عمومی بودجه خوبی در نظر گرفته شد آیا در سال آینده هم این امر مستمر خواهد بود در اینباره توضیح دهید.

ورود 1470 دستگاه اتوبوس تا پایان سال جاری/قراردادهای جدید هم می بندیم

40 درصد بودجه سال جاری از سوی شورای اسلامی شهر تهران به حمل و نقل عمومی اختصاص داده شد و این نشان می‌دهد که ما برای‌ ما حمل و نقل اولویت دارد و به این درک رسیده‌ایم که راه‌حل رفع مشکل ترافیک توسعه حمل و نقل عمومی است البته ما هر ساله برنامه‌ریزی می‌کنیم اما تا زمانی که واگن‌ها و اتوبوس‌ها وارد خطوط شوند زمانی صرف می‌شود.

 قرارداد 3 هزار دستگاه اتوبوس را بسته‌ایم تعدادی از اتوبوس‌ها وارد شده و تا پایان سال جاری حداقل 1470 دستگاه اتوبوس دیگر هم وارد سیستم حمل و نقل عمومی می‌شوند و تا مهر سال 1403، 3 هزار دستگاه اتوبوس به طور کامل وارد شده است البته تعدادی مینی‌بوس هم وارد می‌شود ما برنامه داریم که قراردادهای جدیدی هم در این زمینه بسته شود و مدام به تعداد اتوبوس‌ها اضافه شود.

قرارداد خرید 100 دستگاه متروباس به کجا رسید؟

قرارداد خرید متروباس در مراحل پایانی/2 دستگاه متروباس در حال خدمت‌رسانی است

قرارداد خرید متروباس‌ها در مرحله نهایی شدن است ما 4 دستگاه متروباسی که از قبل خریداری شده بود را تست کردیم تا ایرادات مشخص شود؛ در حال حاضر 2 دستگاه متروباس در حال خدمت‌رسانی است و دو دستگاه دیگر هم تا آخر مهر وارد می‌شود.

این متروباس‌ها مدت زیادی متوقف بودند ما آنها را تست کرده و وارد خطوط کردیم و بعد از تست؛ قرارداد نهایی را انجام می‌دهیم. مذاکرات آغاز شده بر اساس تفاهم‌نامه اولیه تست‌ها صورت گرفته، کارها در حال انجام است و به زودی این کار هم به ثمر می‌نشیند.

متروباس‌های فعلی چه مشکلاتی داشتند؟

متروباس های فعلی تهران بر اساس آب و هوای سویس ساخته شده است/متروباس های جدید با توجه به شرایط آب و هوایی تهران ساخته می شود

یکی از مشکلات اساسی متروباس‌های فعلی این بود که برای آب و هوای سوئیس ساخته شده بود و کولرهای ضعیفی روی این متروباس‌ها نصب شده بود و شهروندان نمی‌توانستند از اردیبهشت تا شهریور از این متروباس‌ها استفاده کنند مگر اینکه کمپرسورهای آنها تعویض شود.

البته قرار است این امر هم صورت گیرد تا شهروندان بتوانند از کولر متروباس‌ها در تابستان استفاده کنند. متروباس‌های جدید از لحاظ فنی ارتقاء بیشتری پیدا کرده و قرار است بر اساس آب و هوای تهران این متروباس‌ها ساخته شود یکی از علل تأخیر در کار هم همین موضوع بود.

متروباس‌های فعلی امکانات کاملی دارند و بر اساس تکنولوژی روز دنیا ساخته می‌شوند.

سطح ارتفاع آنها برای سالمندان مناسب است در هنگام توقف سطح پایین می‌آید و در هنگام حرکت ارتفاع بالا می‌رود. سیستم گرمایشی و سرمایشی مطلوب داشته و صندلی‌های خوبی دارد. 4 در خروجی و ورودی دارد و کمترین لرزش را این متروباس‌ها دارند.

قرار بود هزار دستگاه اتوبوس برقی وارد تهران شود، بفرمایید کار در این زمینه به کجا رسید؟

ورود 1000  دستگاه اتوبوس برقی تا شهریور سال آینده

50 دستگاه اتوبوس برقی ظرف یکی دو ماه آینده وارد خط جمهوری می‌شود و تا برج 6 سال آینده هزار دستگاه اتوبوس برقی وارد خطوط می‌شوند.

قرار است تعدادی موتور برقی وارد شود، آیا در سال جاری برنامه‌ای در این زمینه دارید؟

موتورسیکلت های برقی بومی سازی می شود

صحبت‌هایی با وزارت صمت در این زمینه کرده‌ایم و قرار است که هزاران دستگاه موتورسیکلت برقی وارد شود و ما تسهیلاتی برای خرید این موتورسیکلت‌ها بدهیم که وارد بخش مرکزی شهر شود و مردمی که در محدوده بازار تردد می‌کنند از این موتورسیکلت‌ها استفاده کنند چرا که آلایندگی کمی دارند.

در صورت ورود این موتورسیکلت‌ها احتمالا ممنوعیت‌هایی برای تردد در محدوده طرح ترافیکی بگذاریم. بخشی از این موتورها وارداتی و بخشی مونتاژ داخل است و قرار است این موضوع هم بومی‌سازی شود.

برخی مسؤولین سابق معتقدند که تراموا برای شهر تهران مقرون به صرفه نیست در اینباره توضیح دهید.

تراموا در مرحله مطالعه است

تراموا در جابه‌جایی مسافر نقش بسیار مهمی دارد ؛در حال حاضر بحث مطالعاتی در حال انجام است و زمانی که همه جوانب کار سنجیده شود، این امر رخ می‌دهد.

برخی از مسؤولین قبلی مدیریت شهری معتقدند که قرارداد خرید 790 واگن مترو در دوره آنها انجام شده است، در اینباره توضیح دهید.

قرارداد 630 دستگاه واگن 7 سال مسکوت ماند/قراردادها در این دوره مدیریت شهری به روز شد

اینطور نیست.در دوره قبل مدیریت شهری این قرارداد مسکوت مانده بود با وجود اینکه شهرداری با دولت از لحاظ سیاسی همسو بود  اما ارتباط خوبی بین مدیریت شهری و دولت وجود نداشت و همکاری صورت نگرفت.

نهایی کردن قرارداد واگن‌ها بدون حضور دولت امکانپذیر نبود. در دوره قبل این قرارداد به جایی نرسید. از زمانی که وارد مدیریت شهری شدیم یک تیم تخصصی برای این کار در نظر گرفتیم تا مذاکرات لازم صورت گیرد. قراردادها به روز شد چرا که قیمت‌ها تغییر کرده بود.

ارتباط خوبی بین مدیریت شهری و وزارت صمت وجود دارد و توانستیم این مشکل را برطرف کنیم البته در قرارداد به ما اجازه افزایش و یا کاهش را داده بودند و ما تصمیم گرفتیم قرارداد را 25 درصد افزایش دهیم و 630 واگن به 791 واگن رسید. ما از دولت به خاطر همکاری د راین زمینه تشکر می‌کنیم چرا که تفاهم خوبی صورت گرفت.

خرید این واگن‌ها از اواخر دوره آقای قالیباف آغاز شد اما تا زمانی که اجرایی شود قالیباف از شهرداری رفت اصلاح‌طلبان هم کاملا این موضوع را مسکوت گذاشتند و در واقع می‌توان گفت این قرارداد 7 سال مسکوت مانده بود.

دولت برای 791 واگن  یک میلیارد دلار پرداخت کرد/بزرگترین قرارداد تاریخ مترو

در دوره قبل بودجه‌ای در این زمینه از دولت گرفته نشد.

ما در این دوره از دولت بودجه گرفتیم قرارداد نهایی شد و دولت یک میلیارد دلار پرداخت کرد که اتفاق بزرگی است.

می‌توان گفت این بزرگ‌ترین قرارداد تاریخ مترو است چرا که قبلا 50 تا 50 تا قرارداد بسته می‌شد البته ما ارتباط خوبی هم با شرکت سازنده برقرار کردیم. قرار بود که دو سال بعد از بسته شدن قرارداد، اولین پارت وارد شود و قرارداد 5 ساله بود اما با ارتباطی که شهرداری گرفت از یکسال بعد اولین پارت واگن‌ها وارد کشور می‌شود و همین امر کار را سرعت می‌بخشد.

در حال حاضر ساخت واگن‌ها آغاز شده گشایش اعتبار و ال‌سی شده است آخرین خبری که داشتم آنها دنبال این بودند که ضمانت‌نامه‌ای به دولت خودشان بدهند که بتوانند از پول استفاده کنند که شنیدم این امر رخ داده است از طرف ایران کار انجام شده و ما تقریبا یکسال هم در زمان تحویل جلو افتادیم.

پروژه واگن‌ها سه و نیم ساله است و انقلاب بزرگی در بحث حمل و نقل رخ می‌دهد.

تأثیر ورود این واگن‌ها بر حمل و نقل عمومی چیست؟

حجم جابه جایی مسافر 2.5 برابر افزایش می یابد

ما 1200 واگن فعال داریم، 200 واگن از رده خارج  هم داشتیم که در حال اورهال است و کم کم وارد خطوط می‌شوند یک قرارداد 791 واگنی داریم و همه این‌ها نشان از توسعه حمل و نقل دارد. ببینید همچنین یک قرارداد 213 واگنه داریم که قرار است ظرف سه سال ساخته شود.

با ورود این واگن‌ها حجم جابه‌جایی مسافر به 2.5 برابر می‌رسد ما امروز روزانه 2 میلیون جابه‌جایی مسافر در مترو داریم که با ورود واگن‌ها این حجم 2.5 برابر می‌شود و ما به جابه‌جایی روزی 5 میلیون مسافر می‌رسیم و همین امر کمک می‌کند شهروندان کمتر  از خودروی شخصی  استفاده کنند؛ بار ترافیک در تهران کاسته و آلودگی هوا کم می‌شود.

از سوی دیگر افزایش تعداد اتوبوس‌ها را داریم که هر اتوبوس می‌تواند روزانه بین 500 تا هزار نفر را (بستگی به خط دارد) جابه‌جا کند و همین امر میزان استفاده از خودروی شخصی را کاهش می‌دهد.

اخباری مبنی بر تغییر طرح ترافیک شنیده شد آیا این امر صحت دارد؟

بحث‌های مطالعاتی صورت گرفته اما هنوز طرحی در این زمینه به شورای شهر نیامده است.

قرار بود هزینه استفاده از خودروی شخصی بالاتر رود آیا این امر رخ می‌دهد؟

 تا زمانی که حمل و نقل عمومی را توسعه ندهیم نمی‌توانیم مردم را مجبور به استفاده از  خودروی شخصی کنیم.

در حال حاضر برای پارک حاشیه‌ای هر ساعت 2500تومان دریافت می‌شود اما بگذارید یک موضوعی را بگویم ما تا زمانی که حمل و نقل عمومی را توسعه ندهیم نمی‌توانیم مردم را مجبور کنیم از خودروی شخصی استفاده نکنند.

بر اساس استانداردها ما نیازمند ده هزار دستگاه اتوبوس هستیم تا سال آینده ما 6 هزار دستگاه اتوبوس خواهیم داشت و باز تا استاندارد فاصله داریم اما بودجه خوبی در نظر می‌گیریم تا مشکلات برطرف و به حد مطلوب و استاندارد برسیم.

بعد از اینکه حمل و نقل را توسعه دادیم می‌توانیم از مردم بخواهیم ه از خودروی شخصی استفاده نکنند.

copied
نظر بگذارید