تشخیص مدارک جعلی با هوش مصنوعی ایرانی
فناوران یک شرکت دانشبنیان ایرانی با استفاده از هوش مصنوعی دستگاهی با توانمندی خوانش هوشمند مدارک شناسایی طراحی و تجاریسازی کردند که به آسانی مدارک جعلی را تشخیص میدهد.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایرنا مهدی هاشمی مدیرعامل شرکت هوش کاوان فراپرداز توس با بیان اینکه طراحی، تولید و تجاریسازی دستگاه اسکنر هوشمند پاسپورت، کارت ملی و مدارک هویتی توسط فناوران این شرکت دانشبنیان انجام شده است، اظهار داشت: این دستگاه از قابلیت خوانش اطلاعات مدارک بدون دخالت کاربر و با استفاده از فناوری هوش مصنوعی برخوردار است و میتواند جعلی بودن مدارک را تشخیص دهد.
وی ادامه داد: صرف زمان زیاد برای ثبت اطلاعات به صورت دستی، چالشی بود که ما را بر آن داشت تا ایده ساخت دستگاهی با توانایی خودکارسازی این فرآیند مطرح شود. ایدهای که مورد استقبال قرار گرفت و با توجه به اینکه چنین دستگاهی نمونه داخلی نداشت و نمونه های خارجی آن با امکانات محدود ارائه می شود، با همکاری یک تیم نخبه طراحی و ساخت این دستگاه را در دستور کار قرار دادیم و موفق به ساخت آن در ابعاد صنعتی شدیم.
این فناور، ویژگیهای سرعت، دقت و امنیت را از ارزشهای دستگاه اسکنر هوشمند هوش کاوان عنوان کرد و افزود: دامنه استفاده این دستگاه به حدی گسترده است که علاوه بر هتل، کنترل ترددهای بین المللی، آژانسهای مسافربری، مراکز صدور روادید الکترونیکی، سامانههای کنترل تردد مراجعین، فرودگاه ها و نفتکش های تجاری نیز به این بازار هدف اضافه شده اند و روز به روز ما سعی کردیم نیازهای بازار مختلف را پوشش دهیم.
هاشمی با یادآوری اینکه دستگاه تولید شده نمونه مشابه داخلی ندارد و نمونه های خارجی به تعداد محدود عرضه شده است، تصریح کرد: وجه تمایز نمونه ساخت داخل، سرعت دستگاه و استخراج اطلاعات هویتی فارسی از مدارک فارسی و عربی است؛ امکان ارتباط دیگر سامانهها با دستگاه فوق، پشتیبانی داخلی و تامین قطعات در سریعترین زمان ممکن نیز از مزایای دیگر این محصول به شمار میرود.
براساس گزارش معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، وی ادامه داد: این محصول ایرانی، علاوه بر جلوگیری از واردات به کشورهای عراق و افغانستان نیز صادر شده است. قیمت نمونه های خارجی این محصول به ۲ یا سه برابر قیمت نمونه داخلی میرسد و این در حالی است که دستگاه تولیدی هوش کاوان از امکانات بیشتری نیز برخوردار است.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان همچنین درباره میزان اشتغال در این شرکت گفت: درحال حاضر به طور مستقیم حدود ۱۵ نفر و به صورت غیر مستقیم ۵۰ نفر از مزایای فروش این دستگاه بهره می برند.
هاشمی بر نقش دستگاههایی همچون معاونت علمی ریاست جمهوری در تسهیل گری مجوز ها و تسهیلات صنعتی تاکید کرد و افزود: کمک به ارتباط موثر با نهاد های نظارتی مانند بیمه و مالیات برای کاهش دغدغه های ذهنی فعالان شرکت های دانش بنیان بسیار موثر است و میتواند نقش مهمی را درجهت حفظ رسالت اصلی این شرکت ها در جهت تحقیق و توسعه محصولات ایفا کند.