بهترین زمان نوشیدن قهوه برای سلامت قلب

افرادی که قهوه صبحگاهی می‌نوشند کمتر در معرض خطر بیماری قلبی و مرگ قرار دارند.

بهترین زمان نوشیدن قهوه برای سلامت قلب

به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایسنا، زمان مصرف قهوه احتمالاً به همان اندازه مهم است که چقدر قهوه مصرف می‌کنیم تا زندگی طولانی‌تری داشته باشیم. در حالی که نتایج تحقیقات علمی گذشته بر روی میزان مصرف قهوه متمرکز شده بود محققان تصمیم گرفتند بر زمان نوشیدن قهوه تمرکز کنند و نتایج این تحقیق می‌تواند باعث شود برخی افراد در روال نوشیدن قهوه خود تجدیدنظر کنند.

محققان پیش از این اظهار کردند: نوشیدن قهوه خطر بیماری قلبی را افزایش نمی‌دهد و به نظر می‌رسد خطر ابتلا به برخی بیماری‌های مزمن را نیز کاهش می‌دهد و با توجه به اثراتی که کافئین بر بدن می‌گذارد، بررسی شد که زمان نوشیدن قهوه چه تأثیری بر سلامت قلب دارد.

نتایج این تجزیه‌وتحلیل نشان داد که مصرف‌کنندگان قهوه صبحگاهی ۱۶ درصد کمتر در معرض خطر مرگ به هر دلیلی و ۳۱ درصد خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی در مقایسه با افرادی بودند که قهوه مصرف نمی‌کردند و در مقابل، افرادی که به‌طور مداوم در طول روز قهوه می‌نوشیدند، کاهش قابل توجهی در مرگ‌ومیر نداشتند.

در میان مصرف‌کنندگان صبحگاهی، افرادی که دو تا سه فنجان قهوه در روز می‌نوشند، ۲۹ درصد خطر مرگ‌ومیر ناشی از همه علل را نسبت به افرادی که قهوه نمی‌نوشند، کاهش می‌دهند. حتی مصرف‌کنندگان سنگین قهوه (بیش از سه فنجان در روز) ۲۱ درصد خطر مرگ‌ومیر کمتری داشتند، در حالی که مصرف‌کنندگان سبک (یک فنجان یا کمتر) این خطر را  ۱۵ درصد کاهش دادند.

چرا ممکن است قهوه صبحگاهی بهترین باشد؟

بر اساس نتایج تحقیقات منتشرشده در سایت ارث، دو مکانیسم اصلی برای توضیح اینکه چرا قهوه صبحگاهی می‌تواند مزایای برجسته‌تری ارائه دهد، پیشنهاد شد؛ اول، نوشیدن قهوه در اواخر روز ممکن است با مهار تولید ملاتونین، هورمونی کلیدی برای تنظیم چرخه خواب و بیداری و مرتبط با سلامت قلب و عروق، ریتم شبانه‌روزی بدن را مختل کند و حتی مصرف زیاد قهوه در بعد از ظهر یا عصر می‌تواند ملاتونین در شب را تا ۳۰ درصد کاهش دهد.

اثرات ضدالتهابی قهوه ممکن است در صبح، زمانی که نشانگرهای التهابی بدن به اوج خود می‌رسد، مفیدتر باشد. نوشیدن قهوه در آن زمان ممکن است ترکیبات ضدالتهابی خود را دقیقاً در زمانی که بدن می‌تواند به‌طور موثر از آنها استفاده کند، به بدن برساند. ارقام مختلفی در این تحقیق ارائه شد که نشان‌دهنده کاهش خطر مرگ‌ومیر برای سطوح مختلف مصرف در میان مصرف‌کنندگان قهوه صبحگاهی بود.

نتایج مقاله «خواص مفید و مضر قهوه از دیدگاه طب ایرانی» منتشر شده در همایش ملی شکلات، قهوه و شیرین‌کننده‌های طبیعی نشان داد که قهوه نوشیدنی رایجی در دنیاست که طرفداران زیادی دارد البته خواص درمانی و مضراتی نیز به همراه دارد و مصرف بی‌رویه آن می‌تواند اثرات جبران‌ناپذیری بر سلامت افراد داشته باشد. در ایران حدود هزاران سال پیش، حکیم ابوعلی سینا در کتاب خود، شرح جامعی از خواص قهوه داده است. قهوه از نظر پزشکی قدیم ایران، طبیعتی سرد و خشک و خواص درمانی دارد که محرک است و هضم غذا را آسان می‌کند.

قهوه خواص بسیاری از جمله تب‌بر بودن و ادرارآوری دارد، همچنین ضدعفونی کننده، نشاط بخش، ضد آلزایمر، ضد پارکینسون، کاهش دهنده وز وز گوش است و عاملی مفید برای پیشگیری از بیماری دیابت محسوب می‌شود  و علاوه بر افزایش مقاومت بدن در فعالیت‌های سنگین (مانند ورزش‌های استقامتی)، نیروی بدن را افزایش می‌دهد.

برخی از آثار مخرب این ماده افزایش فشارخون است و اگر زیاد مصرف شود می‌تواند در ایجاد سنگ کلیه تاثیر داشته باشد و ترشح اسید معده را افزایش دهد و برای افرادی که رفلاکس معده، ورم معده یا زخم معده دارند مفید نیست و چون ادرارآور است مایعات بدن را دفع می‌کند.

 

 

copied
نظر بگذارید