مخالف انحصار در بیمه تکمیلی بازنشستگان هستیم
رئیس کانون عالی کارمندان دولتی بازنشسته تأمین اجتماعی گفت: ما مخالف انحصار بیمه تکمیلی بازنشستگان قانون تامین اجتماعی با شرکت خاص هستیم.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایلنا، اوایل هفته کانون بازنشستگان تامین اجتماعی از قطعی شدن قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان با شرکت آتیهسازان حافظ خبر داد. عملکردِ این شرکت مورد انتقاد بازنشستگان بسیاری است و آنها معتقدند آتیهسازانِ حافظ آنچنان که باید به تعهداتش عمل نمیکند و خدماتِ خوبی ارائه نمیدهد.
عباسعلی سلطانیکیا (رئیس کانون عالی کارمندان دولتی بازنشسته تأمین اجتماعی) در انتقاد از وضعیت بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی و تکرار قرارداد با شرکت آتیهسازان حافظ گفت: سازمان تأمین اجتماعی باید به انحصار در ارائهی خدمات بیمه تکمیلی پایان داده و رأسا و بدون واسطه حداقل با ۳ یا ۴ شرکت بیمه قرارداد منعقد نماید. در اینصورت فضای رقابتی در ارایه خدمات بوجود آمده و بازنشستگان برای دریافت خدمات به شرکتی مراجعه خواهند کرد که بهترین خدمات را ارائه دهد.
سلطانیکیا گفت: باید به جایگاه حقوقی و شخصیت بازنشستگان احترام و دست آنها را در انتخاب باز گذاشت، نه اینکه به صورت انحصاری با یک شرکت قرارداد ببندند و بازنشستگان مجبور باشند از خدمات آن شرکت برخوردار شوند. باید توجه کنیم که تعداد زیادی از بازنشستگان از خدمات بیمه تکمیلی استفاده نمیکنند، این در حالی است که مبلغ قابل توجهی از حقوق آنها هر ماهه برای بیمه کم میشود. ما مخالف انحصار بیمه تکمیلی بازنشستگان قانون تامین اجتماعی با شرکت خاص هستیم.
وی به عملکرد شرکت آتیهسازان حافظ انتقاد کرد و گفت: شرکت بیمه آتیهسازان حافظ فاقد هرگونه امکانات بیمارستانی و مرکز درمانی است و به عنوان واسطه عمل مینماید و شمار زیادی از بیمارستانها و مراکز درمانی با این شرکت برای بیمه تکمیلی قرارداد همکاری ندارند.
سلطانیکیا گفت: معنی بیمه تکمیلی این است که تمام نیاز بیماران را بدون فرانشیز ارایه گردد اما خدماتی که از سوی شرکت اتیه سازان ارائه میشود، محدود است و مورد نیاز همه بازنشستگان نیست. باید ویزیت پزشک و دارو و هزینههای عینک و ترمیم دندان نیز تحت پوشش بیمه تکمیلی باشد و اصلا بازنشسته نباید هزینه فرانشیز پرداخت کند.
وی تأکید کرد: همانطور که پیشتر اشاره کردم، سازمان تأمین اجتماعی خود رأسا باید به این موضوع ورود کند، نه اینکه به واسطه، به طور انحصاری با یک شرکت قرارداد ببندد؛ معلوم نیست این وسط چه اتفاقاتی میافتد. در هیچجا در رابطه با درمان بازنشستگان واسطهگری نمیکنند تا از آن سود ببرند. ضمن اینکه سازمان تامین اجتماعی باید به بیمهشدگانش به طور مستقیم خدمات درمانیِ رایگان ارائه دهد و حضور یک شرکتِ واسط برای ارائه خدماتِ بیمه تکمیلی خلاف قانون است.
سلطانیکیا تأکید کرد: طبق بررسیها گردش مالی سازمان برای بیمه تکمیلی حدود ۲۰هزار میلیارد تومان میشود که سازمان میتواند این مبلغ را صرف تقویتِ خدماتِ درمانی خود کند، در اینصورت به بیمه تکمیلی هم نیازی نخواهد بود. با مدیریت صحیح هم هزینههای بیمه تکمیلی کاهش مییابد، هم از ریخت وپاش پول جلوگیری میشود و نیز خدمات مطلوب ارائه خواهد شد.
وی بیان کرد: در حال حاضر هم سازمان و هم بیمه شدگان برای بیمه تکمیلی هزینهی بسیاری میدهند، اما در نهایت هم از خدماتِ ارائه شده رضایت ندارند.
وی بیان کرد: پیشنهاد دیگر ما این است که تأمین اجتماعی یک شرکت بیمه عمومی تاسیس کند که در کنار سایر خدمات، نسبت به ارائه خدمات بیمه تکمیلی اقدام کند.
سلطانیکیا همچنین به بار تعهدات صندوق تأمین اجتماعی اشاره کرد و گفت: برای اینکه سازمان تأمین اجتماعی قادر به ارائه خدمات به بیمهشدگانش باشد، باید گروههای حمایتی را از سازمان جدا کرد. قانونگذار در قانون ساختار جامعه رفاه پیشبینی کرده که باید برای گروههای حمایتی، صندوق بیمه جداگانه تشکیل داد. وقتی گروههای ۲۸گانه یا حمایتی را به تامین اجتماعی تحمیل میکنند، توانِ سازمان را برای ارائهی خدمات به بیمهشدگان کم میکنند.
وی تاکید کرد: این جمعیت حدود ۲۰ میلیون نفر هستند که اگر بار تعهداتشان از روی دوش سازمان برداشته شود، تحولی در ارائهی خدمات سازمان ایجاد خواهد شد.