اختصاصی چابک آنلاین؛

ریسک گریزها برندگان بازارهای مالی خردادماه شدند

خریداران ارز و طلا بیشترین زیان را متحمل شدند

امروز معاملات بازارهای مالی ایران در سومین ماه سال به پایان می رسد، هرچندکه دریک ماه گذشته شاهد روند نزولی قیمت ها در اکثر بازارهای مالی و کالایی بودیم و اشخاصی که به انگیزه نوسان گیری اقدام به خرید و فروش ارز، طلا ، خودرو و سهام کردند، با دستانی خالی،خردادماه را ترک می کنند.

ریسک گریزها برندگان بازارهای مالی خردادماه شدند

چابک آنلاین، سعید رشیدی، دلار به زیر قیمت های ابتدای سال بازگشت.

پس از افزایش جهشی نرخ ارز درماه های پایانی سال 1401، روند نزولی قیمت ها دراین بازارآغاز شد و با وجود پشت سرگذاشتن دو موج صعودی درفروردین و اردیبهشت ماه ، اما تقاضای مناسبی در بازار شکل وجود نداشت تا نرخ های بازار ارز به محدوده اسفندماه سال قبل بازگردد.

براین اساس، نرخ دلار در بازار آزاد که در اردیبهشت ماه بیش از 7 درصد از بازدهی خود را از دست داده بود ، معاملات خردادماه را در محدوده عدد 51 هزار و 300 تومان آغاز کرد.

روند نزولی قیمت دلار بازار آزاد درتمامی هفته های خرداد ادامه یافت و در مقطعی قیمت ها تا محدوده 46 هزار تومان نیز کاهش یافت.

اما نرخ دلارغیررسمی درپایان خردادماه کارخود را در محدوده 48 هزار تومان به پایان رساند و بازدهی منفی 5 درصدی را برای این ماه به ثبت رساند.

با احتساب زیان 7 درصدی دلارغیررسمی دراردیبهشت ماه ، مجموع زیان این ارز در 2 ماه گذشته به بیش از 12 درصد می رسد.

براساس نظر کارشناسان، روند نزولی دلار در ماه های آتی نیز ادامه دارخواهد بود.

طلا بازنده اصلی بازار خرداد

کاهش قیمت طلای جهانی،کاهش نرخ دلار و همچنین بزرگ شدن حباب سکه و طلا دراردیبهشت ماه ، از جمله مهمترین عواملی بود که قیمت این فلز گرانبها را در بازارخردادماه نزولی کرد.

آمارها نشان می دهند، قیمت سکه بهار آزادی دریک ماه گذشته بیش از 3 میلیون تومان کاهش یافته و زیان 9.6 درصدی را برای معاملات خردادماه به ثبت رسانده است.

دریک ماه گذشته، قیمت هرگرم طلای 18 عیار نیز روند نزولی داشته و بازدهی منفی 9.1 درصد برای آن به ثبت رسیده است.

عملکرد خاص شاخص کل بورس

شاخص کل بورس ایران که پس از طی یک روند صعودی تا نیمه اردیبهشت ماه یک روند اصلاحی سریع را آغاز کرده بود، تا حدود بسیار زیادی آرام گرفت و پس از طی یک روند نوسانی کم شیب، حدود 4.5 درصد ازارتفاع خود را از دست داد.

این روند با کاهش حجم معاملات در بازار سهام همراه بود و ارزش معاملات خرد نیز با افت بیش از 50 درصدی رو به رو شد و تا محدوده 6 هزار میلیارد تومان کاهش یافت.

آمار نشان می دهد، دریک ماه گذشته سهامداران حقوقی بیشترین خرید را در بازار انجام داده اند وحقیقی ها عرضه کنندگان اصلی سهام بودند.

سرمایه گذاران ریسک گریز بازارخرداد را به نام خود ثبت کردند

با وجود ریزش قیمت ها در اکثر بازارهای مالی و کالایی ایران، میانگین نرخ بهره دارایی های بدون ریسک مانند سپرده بانکی ، واحدهای صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت، اخزا و انواع اوراق بدهی و مشارکت ، در محدوده 25 درصد باقی ماند تا بازدهی ماهانه سرمایه گذاری دردارایی های بدون ریسک در محدوده 2 درصد باقی بماند.

این دارایی ها که به عنوان دارایی های بدون ریسک محسوب می شوند، معمولا توسط افزادی که نمی خواهند درسرمایه گذاری های خود با ریسک خاصی رو به رو شوند، انتخاب می شود.

ازاین رو، می توان گفت در بازارخردادماه تنها بازاری که توانست به طور اسمی بازدهی خود را مثبت نگاه دارد ، بازار دارایی های بدون ریسک بود و سرمایه گذاران در این بازار، برندگان اصلی معاملات یک ماه گذشته بوده اند.

 

copied
نظر بگذارید