شناسایی ۱۱۰ هزار خانه لوکس برای دریافت مالیات در تهران
معاون وزیر اقتصاد استقرار سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی را مهمترین پروژه تحولی کشور برشمرد و گفت: ابتدای امسال برای حدود ۱۹۵۰ شرکت در سامانه مودیان صورتحساب الکترونیک صادر می شد که ظرف پنج ماه به ۳۳ هزار و ۳۸۵ شرکت رسید.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایلنا، سید محمدهادی سبحانیان رئیس سازمان امور مالیاتی با اشاره به کسب عنوان دستگاه برتر این سازمان در جشنواره شهید رجایی برای دومین سال متوالی اظهار کرد: این موفقیت حاصل زحمات همه کارکنان این سازمان به خصوص در دو سال اخیر است.
وی با یادآوری اینکه سازمان امور مالیاتی بر مالیات ستانی از یک شغل خاص متمرکز نیست، گفت: هرچند پزشکان از سایر مشاغل بیشتر مالیات پرداخت میکنند اما وقتی بیماران در مراجعه به برخی پزشکان ملزم به پرداخت وجه نقد میشوند، این موضوع موجب حساسیت اجتماعی میشود و به همین دلیل قانونگذار پزشکان و وکلا را مکلف به استفاده از کارتخوان کرده است.
وی البته توضیح داد: بالاترین مالیاتی که مشاغل و اصناف در سال پرداخت میکنند ۳۵ میلیون تومان و متوسط مالیاتی که از مشاغل و اصناف دریافت کردهایم، در سال گذشته ۵ میلیون تومان در سال است و البته ۵۰ درصد مشاغل و اصناف مالیات صفر دارند.
وی با اشاره به حرکت تدریجی به سمت مالیات ستانی داده محور و عادلانه تاکید کرد: مالیات پرداختی یک سال اصناف معادل مالیات پرداختی کارمندان است آن هم زمانی که درآمد بالای ۱۰ میلیون تومان باشد و درباره برخی اصناف هم این معافیت مالیاتی یعنی مالیات صفر وجود دارد.
رییس سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه عزم سازمان امور مالیاتی برای مالیات ستانی عادلانه جدی است، گفت: مالیات بیش از ۵۰ درصد اصناف صفر است ما به سمت مالیات ستانی شفاف و مبتنی بر داده محوری است که نیازمند گفت وگو و تفاهم است اکنون روابط خوبی را با اصناف داریم.
استقرار سامانه مودیان، مهمترین پروژه تحولی کشور
سبحانیان مهمترین پروژه تحولی کشور را استقرار سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی عنوان کرد و گفت: استقرار این سامانه ۲ دهه بود که در کشور باید دنبال می شد که رقم نخورده بود، هیچ زمانی به این اندازه اراده پیشبرد این پروژه نبود که همراهی وزیر اقتصاد و مجلس را شاهد هستیم و پیشرفت های خوبی این سامانه داشته است.
وی گفت: ابتدای امسال حدود ۱۹۵۰ شرکت در سامانه مودیان صورتحساب الکترونیک صادر می شد که ظرف پنج ماه به ۳۳ هزار و ۳۸۵ شرکت رسید.
سبحانیان منطق این قانون را تغییر پارادایمی در نظام مالیاتی کشور برشمرد که در آن اصل بر صحت ادعای مودی است البته به شرط صدور صورت حساب الکترونیک با تایید خریدار.
رییس سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه قانون تسهیل مودیان در سامانه قانون پایانه فروشگاهی در مجلس به تصویب رسیده است، گفت: برای مودیانی که در حلقه های پایانی قرار دارند تسهیل گری صورت گرفته است. نباید مردم را به سختی بیندازیم و یک اصل مهمی است که در قانون رقم خورد اما فروشندگانی که در حلقه های میانی قرار دارند باید به تکالیف قانونی عمل کنند.
وی بیان داشت: سامانه مودیان با سرعت خوبی پیش میرود اگر مشکلی وجود دارد به خاطر موانع فنی است. ما باید پیچیدگی های رفتارهای اقتصادی مودیان را در سامانه لحاظ کنیم که پیچیدگی فنی دارد و با حل این موارد، مانعی در پیشرفت این سامانه وجود ندارد.
رئیس سازمان امور مالیاتی با اشاره به برخی معافیتهای مالیاتی غیرضروری در قانون گفت: در سال ۱۴۰۰، فقط ۱۵۰ هزار میلیارد تومان مالیات ۴۰ شرکت بوده که سود داشته اند اما طبق قانون معاف بوده است؛ عادلانه نیست که شرکتی با این حد از درآمد از مالیات معاف شود و به همین دلیل در برنامه هفتم پیشنهاد سقف معافیتهای مالیاتی را مطرح کردهایم.
مالیات ستانی بر اساس داده انجام میشود نه چانه زنی
وی با بیان اینکه سازمان امور مالیاتی بر اساس اطلاعات اقتصادی مودیان مالیات ستانی عادلانه انجام می دهد، گفت: ویژگی مالیات ستانی سنتی بر اساس چانه زنی است که طبق قانون این نوع اخذ مالیات برچیده می شود و اکنون بر اساس عملکرد اقتصادی است.
سبحانیان ادامه داد: اطلاعات افراد را بر اساس عملکرد آنها طی یک سال مورد بررسی قرار می دهیم؛ گاهی اطلاعات بر اساس رفتار پرخطر خود مودیان است به عنوان مثال فردی حساب تجاری را معرفی کرده اما هنگام خرید و فروش ملک یا خودرو از این حساب استفاده میکند که این امر منجر به کارکرد حساب و مالیات می شود.
رییس سازمان امور مالیاتی کشور همچنین گفت: یک واحد مشخص مالیاتی را در یکی از ادارات تهران مستقر کردهایم که مالیات ستانی از سلبریتیها را بررسی می کند.
مالیات فقط از کارتخوان گرفته نمیشود
وی افزود: برداشت غلطی به وجود آمده که فقط از کارتخوان ها مالیات دریافت می شود در حالی که اینگونه نیست ما استفاده از هوش مصنوعی واریزی به حساب افراد را بررسی می کنیم، حساب های شخصی مشکوک به تجاری را مورد رصد قرار می دهیم.
رییس سازمان امور مالیاتی کشور تاکید کرد: مودیان، فعالان اقتصادی و اصناف خود و مردم را برای کارت به کارت کردن به زحمت نیندازند حساب ها مورد بررسی قرار می گیرد.
شناسایی ۱۷۰ هزار خودروی لوکس
وی با بیان اینکه در حوزه خانه های خالی و خانه ها و خودروهای لوکس طبق قانون عمل می کنیم، گفت: در سال ۱۴۰۱ خودروهای بالای یک میلیارد تومان لوکس محسوب می شدند، ۲۵۲ هزار خودرو را شناسایی کردیم که مبلغ مالیات ۲.۳ هزار میلیارد تومان بود، امسال خودروهای بالای سه میلیارد تومان لوکس هستند از این رو تعداد خودروهای لوکس به ۱۷۰ هزار با مالیات سه هزار میلیارد تومان رسید.
سبحانیان ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ خانه های بالای ۱۵ میلیارد تومان لوکس حساب می شدند. ۴۳ هزار مورد با مبلغ مالیاتی ۲.۲ هزار میلیارد تومان شناسایی شد و امسال خانه های بالای ۲۰میلیارد تومان لوکس به حساب میآیند که در این رابطه با یک شرکت دانش بنیان قرارداد بسته ایم که ۱۱۰ هزار خانه لوکس در تهران داریم.
سازمان امور مالیاتی مسئول شناسایی خانه های خالی نیست
وی عنوان کرد: سازمان امور مالیاتی مسئول شناسایی خانه های خالی نیست بلکه وزارت راه و شهرسازی متولی این امر است این سازمان در راستای شناسایی فرار های مالیاتی از روش های مبتنی بر دانش استفاده می کنیم.
وی با اشاره به بانک هایی که در پرداخت تسهیلات کم کاری کرده اند مشمول مالیات می شوند، گفت: بانک مرکزی سهمیه ای پرداخت تسهیلات برای بانک ها تعیین کرده بود که به آن عمل نکرده اند ما برای همه بانک ها برگه تشخیص مالیات صادر کرده ایم.
رییس سازمان امور مالیاتی کشور بیان داشت: ۶۰ هزار میلیارد تومان از حساب بانک ها در این باره مطالبه شده است که این بانک ها اعتراض کرده اند که افراد برای دریافت تسهیلات مراجعه نکرده اند و اکنون این موضوع در مرحله دادرسی است ما به دنبال اخذ مالیات از بانک ها در قبال اشخاصی هستیم که به بانک ها مراجعه کردند ولی تسهیلات دریافت نکرده اند.