اختصاصی چابک آنلاین؛
سودسازی تولیدکنندگان محصولات پلیمری ۱۷ درصد افت کرد
بررسی صورت های مالی شرکت های تولید کننده محصولات پلیمری فعال در بازار سرمایه نشان می دهد، سود سازی این شرکت ها در سال 1401 با کاهش بیش از 17 درصدی رو به رو شده و به حدود 52 هزار و 864 میلیارد تومان رسیده است.
چابک آنلاین، سعید رشیدی، این شرکت ها که محصولاتی مانند اتیلن ، پلی اتیلن ، پروپیلن ، پلی پروپیلن ، الفین و سایر محصولات پایین دستی و یا سایر محصولات پلیمری را تولید می کنند، در سال گذشته با چالش های متفاوتی از جمله تامین خوراک ، کاهش تقاضا و قیمت جهانی محصولات و افزایش هزینه مواد مورد نیاز در تولید رو به رو شدند.
این شرایط باعث شد تا حجم فروش کل و صادراتی این شرکت ها کاهش یافته و روند سود سازی آنها نیز دچار افت شود.
با این وجود، افزایش نرخ های برابری ارز که در پایان سال گذشته اتفاق افتاد باعث شد تا علی رغم کاهش میزان فروش صادراتی ، درآمدهای ریالی آنها در بخش عملیاتی حدود 22 درصد رشد کند و از عدد 220 هزار میلیارد تومان فراتر رود.
در بین شرکت های مذکور ، تولید کنندگان انواع اتیلن و پروپیلن که خوراک آنها از اتان و خوراک مایع تشکیل می شود، باید برای تامین خوراک خود از طریق بورس کالا اقدام می کردندکه شگل گیری رقابت در برخی مقاطع از سال باعث شد شرکت ها خوراک مایع را درمحدوده 17 تا 24 هزار تومان برای هر متر مکعب خریداری کنند.
موضوعی که با توجه به سیاست های در پیش گرفته شده مبنی بر تعیین نرخ پایه 28500 تومانی برای قیمت گذاری خوراک، باعث شده هزینه های تامین خوراک این شرکت ها نیز کاهش یابد و در محدوده 15 تا 17 هزار تومان قرار گیرد.
دست اندرکاران امراظهار داشته اند، کاهش هزینه خوراک در کنار برنامه ریزی های انجام شده برای رشد تولید و صادرات در سال 1402، سود سازی شرکت ها را با تغییر جدی رو به رو خواهد کرد و شاهد افزایش بازدهی سهام این پتروشیمی ها برای سهامداران خواهیم بود.
در جدول زیر تغییرات درآمد و سود سازی شرکت های تولید کننده محصولات پلیمری بررسی شده است.
براساس ارقام موجود درجدول ، بیشترین رشد درآمد عملیاتی در نمادهای «شجم» ، «شبصیر» و «شگویا» اتفاق افتاده است.
با این حال، تنها دو نماد «شکبیر» و «شبصیر» توانسته اند سود سازی خود را افزایش دهند و نرخ سود سازی سایر شرکت ها کاهنده بوده است.
دربین شرکت هایی که در سال 1401 سود خالص آنها کاهش یافته نمادهای «شاراک» ، «مارون» و «شجم» بالاترین کاهش را به ثبت رسانده اند.
صادرات کدام شرکت ها در سال 1402 افزایش می یابد؟
با وجود کاهش سود سازی شرکت ها درسال گذشته ، برآوردها برای سال 1402 مثبت بوده و انتظار می رود در پایان سال جاری سود سازی تولید کنندگان محصولات پلیمری به طور قابل توجهی افزایش یابد.
در جدول زیر تغییرات حجم فروش کل و صادراتی برای سال 1401 و برآورد تغییرات حجم فروش کل و صادراتی برای سال 1402 مورد بررسی قرار گرفته است.
براساس ارقام موجود در جدول، مشاهده می شود که حجم فروش صادراتی 9 شرکت از 11 شرکت بررسی شده در سال 1401 کاهش یافته که نماد های «جم پیلن» ، «مارون» و «شغدیر» بیشترین کاهش صادرات را گزارش کرده اند.
با این وجود، پیش بینی ها نشان می دهد در سال 1402 فروش صادراتی 6 شرکت از 11 شرکت مذکور افزایش یابد که در بین آنها نماد های «شگویا» ، «مارون» و «شغدیر» بالاترین رشد فروش صادراتی را پیش بینی کرده اند.
همچنین در سال جاری حجم فروش صادراتی نمادهای «جم» و «جم پیلن» کاهنده ارزیابی می شود و این شرکت ها براساس استراتژی های خود در نظر دارند محصولات خود را در بازارهای داخلی به فروش رسانند.
سهام کدام نماد ارزنده تر است؟
کاهش سود سازی و میزان فروش تولیدکنندگان محصولات پلیمری در سال گذشته باعث شد تا سهام آنها در بازار سرمایه نیز در یک روند نزولی قرارگیرد و بخش قابل توجهی از ارزش سهام این شرکت ها از دست برود.
این موضوع باعث شده تا علی رغم عملکرد منفی شرکت ها درسال گذشته ، نسبت قیمت به درآمد (P/E) آنها کاهش یابد و ارزندگی سهام آنها حفظ شود.
همچنین شرکت های پتروشیمی به دلیل تقسیم سود بالایی که در مجامع سالیانه خود دارند، همواره مورد استقبال برخی از فعالین بازار قرار می گیرند و این موضوع می تواند جذابیت سهام آنها را افزایش دهد.
در جدول زیر برخی نسبت های مالی و بنیادی سهام تولید کنندگان محصولات پلیمری با یکدیگر مقایسه شده است.
براساس ارقام موجود در جدول، نمادهای «شکبیر» ، «شغدیر» و «جم پیلن» پایین ترین نسبت P/E را دارند و انتظار می رود بیشترین درصد تقسیم سود نیز در نمادها «شاراک» ، «جم» و «جم پیلن» اتفاق بیافتد.