نسخه نویسی الکترونیک ناقص اجرا می شود
عضو شورای عالی نظام پزشکی، با عنوان این مطلب که وزارت بهداشت مکلف به استقرار سامانه پرونده الکترونیک سلامت ایرانیان، گفت: فقط شاهد اجرای ناقص نسخه نویسی الکترونیک هستیم.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از مهر، احمد آدینه، با بیان اینکه اگر شرایط و زیر ساختهای لازم فراهم باشد، اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیک مزایای قابل قبولی دارد، افزود: رفع مشکل خطاهای نسخه نویسی و نسخه خوانی، دریافت دستور دقیق مصرف توسط بیمار، حذف نسخه کاغذی و صرفه جویی در هزینهها، امکان دریافت دارو از دو داروخانه با یک نسخه و جلوگیری از سوءاستفاده از دفترچه دیگران از جمله مزایای پیاده سازی این طرح است؛ اما با گذشت ۵ سال از برنامه ششم متأسفانه هنوز حداقل بسترهای لازم برای اجرای این امر مهم ایجاد نشده است.
وی با اشاره به اینکه قطع و وصل شدن و کندی سرعت اینترنت مهمترین معضل اجرای مناسب این طرح است، ادامه داد: بیمار دردمند و خسته از انتظار در مطب پزشک وقتی با انتظار مجدد به خاطر کندی عملکرد سامانه مربوطه و گاهاً قطع اینترنت روبرو میشود عصبی و آزرده خاطر شده و گاهی نیز منجر به درگیری میشود.
آدینه ضمن بیان این مطلب که عدم یکپارچگی سامانه بیمهها و جابجا کردن متعدد آنها زمان بر بوده و برای مرتفع شدن این مشکل سازمانهای بیمه گر باید یک پلتفرم واحد داشته باشند، ادامه داد: تعدد برندها و کدهای دارویی که باعث اشتباه در ثبت دارو و گاهی تحمیل هزینه به بیمار میشود، ثبت نشدن برخی نسخ توسط پزشک، عدم عقد قرار داد برخی پزشکان با بیمهها و ثبت نسخ توسط پرسنل مراکز پاراکلینیک و داروخانهها مستلزم صرف وقت و هزینه است.
عضو شورای عالی نظام پزشکی با تاکید بر این که وزارت بهداشت به عنوان متولی اصلی و سازمانهای بیمه گر ضمن انجام هماهنگی، باید بستر لازم را برای اجرای هر چه بهتر این طرح فراهم کنند؛ گفت: در صورت عدم فراهم شدن زیرساختهای لازم برای اجرایی شدن طرح نسخه نویسی الکترونیک، بازنده اصلی مردم و جامعه پزشکی خواهند بود و سازمانهای بیمه گر نیز با شانه خالی کردن از عمل به تعهدات خود، از این برنامه منتفع خواهند شد.
آدینه افزود: چنانچه مسئولین امر شرایط و بستر انجام کار را به نحو مطلوب فراهم نمایند، این طرح رضایت بیماران، پزشکان و سازمانهای بیمه گر را فراهم نموده و مورد استقبال همکاران قرار خواهد گرفت.