بیمه بازنشستگان کارگران ساختمانی ناعادلانه است
یک نماینده مجلس گفت:تعیین بیمه بازنشستگان کارگران ساختمانی به طور ناعادلانه ۳۵ سال تعیین شده که نیازمند اصلاح قانون است همچنین سازمان تامین اجتماعی علیرغم دریافت ۳۰ درصد حق بیمه نه تنها بیمه بیکاری به آن ها پرداخت نمی کند.
به گزارش چابک آنلاین به نقل از ایلنا، حسین عباس زاده امامی در نشست علنی امروز (یکشنبه، ۱۹ مرداد) مجلس شورای اسلامی، در تذکر شفاهی به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت: کارگران ساختمانی یکی از اقشار آسیب پذیر جامعه هستند که با سختی تمام کار می کنند اما شغل آن ها در زمره مشاغل سخت و زیان آور قرار نگرفته و از مزایای این بخش بهره مند نمی شوند.
نماینده چناران، طرقبه و شاندیز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: کارگران ساختمانی قشری زحمتکش هستند که خانه می سازند اما بی خانه هستند و به اقتضای شغلشان در گرمای طاقت فرسای تابستان و سرمای سخت و سوزان زمستان نمی توانند از وسایل گرمایشی و سرمایشی استفاده کنند و این سختی کار مشکلات آن ها را مضاعف کرده است.
وی تصریح کرد: دست های پینه بسته و خشن، چهره های تکیده و شیار جبین کارگران ساختمانی نشان از زحمات بسیار این قشر دارد اما غفلت دولت و عدم حمایت از آن ها خستگی بیشتری را در چهره آن ها نمایان می کند.
این نماینده مجلس یازدهم خاطرنشان کرد: تعیین بیمه بازنشستگان کارگران ساختمانی به طور ناعادلانه ۳۵ سال تعیین شده که نیازمند اصلاح قانون است همچنین سازمان تامین اجتماعی علیرغم دریافت ۳۰ درصد حق بیمه نه تنها بیمه بیکاری به آن ها پرداخت نمی کند بلکه اگر در ساختمان های فاقد پروانه یا تعمیرات جزیی یا حین تردد به محل کار دچار حادثه شوند به آن ها غرامت حوادث ناشی از کار پرداخت نمی شود و این در حالی است که این شغل دارای بیشترین حوادث است.
امامی یادآور شد: اخیرا در شرایط کرونا به همه اقشار به طور مستقیم و غیرمستقیم آسیب وارد شده اما کارگران ساختمانی به دلیل نبود کار منبع درآمد خود را از دست داده اند و در این شرایط دولت با بی تدبیری تمام، هزینه صدور کارت مهارت کارگران ساختمانی که تاکنون ۵ هزار تومان بوده ۱۰ برابر افزایش داده و هزینه ثبت نام آن ها که ۲ هزار تومان بوده به ۱۰۸ هزار تومان افزایش داده و برای هزینه آزمون که قبلا دریافت نمی شد ۵۰ هزار تومان دریافت می کند.